Ronkende motoren, tikkende richtingaanwijzers, wuivende ruitenwissers en kwispelende uitlaten. Duizenden zelfsturende auto’s staan te popelen van ongeduld om de openbare weg op te gaan. Dat geldt ook voor autonome voertuigen op de productievloer en het industrieterrein. Technisch gezien zijn ze klaar om gas te geven, maar wet- en regelgeving trappen op de rem. De grote vraag is: hoe benutten producerende bedrijven de voordelen van deze wagens, zonder dat de veiligheid in het gedrang komt. Met dit blog geeft Annemarie de Jong van Quinso het startsein voor een interessante reeks over milieu, gezondheid en veiligheid op de werkvloer.

 

De ‘autonomous vehicle’ prijkt dit jaar – samen met Internet of Things – aan de top van Gartner’s Hype Cycle of Emerging Technologies. Het is een belangrijk keerpunt voor de zelfrijdende auto; vanaf nu gaat hij zich ontwikkelen van opgepompte hype tot volwassen technologie. Dít is het moment waarop veel bedrijven instappen. En dan kan het snel gaan, vooral in de manufacturing business. Want producerende bedrijven zijn het al gewend om de werkvloer te delen met robots en zelfrijdende wagentjes. Mijn verwachting is dat de voertuigen op de productievloer in rap tempo intelligenter gaan worden. Geen wagentjes meer die vooraf gedefinieerde routes afleggen via radiogolven en die je handmatig weer moet ‘aanzwengelen’ als er een obstakel is (Automated Guided Vehicles). Maar intelligente voertuigen met 360°-camerazicht, die autonoom en met de grootste souplesse over het hele fabrieksterrein bewegen.

 

De mogelijkheden voor de business – en de hele supply chain – zijn talloos en indrukwekkend. Denk aan een zelfsturende assistent voor orderpicking, een rijdende robot die productiebandwerk en transport combineert, een onbemande heftruck op het fabrieksterrein, een konvooi van ‘geschakelde’ trucks en een autonome vrachtwagen voor de last mile delivery.

Autonome voertuigen verhogen de veiligheid

Zelfsturende auto’s staan niet voor niets bovenaan in de Hype Cycle. Ze zijn een grote belofte omdat bedrijven en consumenten er grote voordelen mee kunnen behalen. Het belangrijkste voordeel is dat de veiligheid toeneemt, want ongelukken door menselijk falen zijn nagenoeg verleden tijd. Autonome voertuigen hebben een compleet beeld van alles wat er gebeurt op de productievloer. Daardoor reageren ze alert op mogelijke gevaren, calculeren ze de veiligste manoeuvres en houden ze moeiteloos rekening met zware, poreuze of chemische lading.

 

Dat klinkt natuurlijk geweldig, een werkvloer mét autonome voertuigen en zónder ongelukken en onveilige situaties. Organisaties moeten er dan wel blind op kunnen vertrouwen dat de voertuigen daadwerkelijk alert reageren en dat ze zich houden aan specifieke veiligheidsnormen. Want u kunt zich met uw werknemers, machines en gevaarlijke ladingen nog zo goed houden aan de wet- en regelgeving, maar als de autonome voertuigen dat niet doen, dan ontstaat er alsnog een onveilige situatie. Kortom: het is essentieel dat niet alleen uw mensen, maar ook autonome voertuigen zich houden aan de normen die gelden binnen uw bedrijf.

De uitdagingen.

En zo zijn we via een pleidooi voor de autonome auto terechtgekomen bij de uitdagingen die deze auto met zich meebrengt. En dat zijn er toch best wat. Want wie is aansprakelijk bij een ongeval als de techniek het menselijk inschattingsvermogen overneemt? En wat verandert er op de werkvloer als we straks onze intenties niet meer duidelijk kunnen maken via oogcontact met elkaar (bijvoorbeeld als je wilt oversteken)? Hoe gaan we straks om met ethische vraagstukken zoals de keuzes die het voertuig maakt bij een (naderend) ongeval? En wat moeten organisaties doen als hun zelfrijdende voertuigen ook het industrieterrein of de openbare weg op gaan?

Laat u niet voor het (autonome) karretje spannen – pak veiligheid in eigen hand

Om écht te profiteren van de voordelen van autonome voertuigen – en om deze ontwikkeling bij u in de organisatie een zetje te geven – is het belangrijk dat u een goede basis legt voor veiligheid en aansprakelijkheid op de werkvloer. En dat geldt niet alleen voor regelgeving omtrent de zelfrijdende auto, maar voor veiligheid op de werkvloer in het algemeen.

 

In uw sector en binnen uw bedrijf gelden unieke regels en voorschriften. Als u al die zaken vastlegt op één centrale plek, binnen één systeem, krijgt iedereen binnen de organisatie zicht op de normen, waarden, voorschriften en regels die er gelden. Er ontstaat een klimaat waarin iedereen zich bewust is van de gevaren en risico’s. Niet alleen uw werknemers, maar ook uw robotic devices (zie ISO 13482:2014) én zelfrijdende voertuigen. Dan krijgt de ‘autonomous vehicle’ pas écht groen licht.

 

Ik ben benieuwd. Heerst er bij u op de werkvloer een diepgeworteld besef van de risico’s? Zet iedereen zich in voor een zo veilig mogelijk werkklimaat? En zijn uw werknemers er klaar voor om de werkvloer te delen met zelfrijdende wagens? Ik hoor het graag van u. Binnenkort schrijf ik een vervolgblog waarbij ik verder inga op incidentpreventie bij chemische bedrijven. Stay tuned!

 

Senior Consultant SCM en EH&S
Annemarie.de.jong@quinso.com
M. +31 6 51698707