Vandaag heb ik zeven uur geslapen, 4.996 stappen gezet, 375 kilocalorieën verbrand tijdens een wandeling en 1.753 kilocalorieën binnengekregen. Ik weet precies hoe fit mijn lichaam is, doordat ik dagelijks vijf applicaties gebruik die mijn gezondheid managen: een slaaptracker, stappenteller, cardio GPS-horloge, calorieteller en slimme weegschaal. Wat dit te maken heeft met Industry 4.0? Dat zal ik u vertellen.

 

Elk lichaam is anders, iedereen heeft andere eetgewoonten en stelt andere eisen aan zichzelf. Ik ben fanatiek mountainbiker én bourgondiër. Dat betekent dat ik op mijn gewicht moet letten. De vijf applicaties die ik gebruik, helpen me daarbij. Nu krijg ik regelmatig opmerkingen als “Loop je niet te hard van stapel met zoveel gezondheidsapps?” en “Wat is er mis met de ‘gewone’ weegschaal en de ‘simpele’ GPS-fietscomputer?” Nou, daar kan ik kort over zijn: daar is niets mis mee. En inderdaad: ik heb niet per se vijf apps nodig. Maar ik heb gemerkt dat het nuttig is om de data van verschillende bronnen te verzamelen, te combineren en met elkaar te laten communiceren op één centraal ‘Jurgen de Jong Gezondheidsplatform’. Daar rolt dan een compleet advies uit voor mijn eet- en sportgedrag, gebaseerd op alle facetten die daar invloed op hebben.

 

Het Internet of Things houdt mij fit en gezond. En met behulp van sensoren, big data en analytics is dit ook mogelijk bij u op de shopfloor. Alleen heet het daar geen Internet of Things, maar Industry 4.0.

 

Industry 4.0: de personal trainer voor uw shopfloor

Jurgen de Jong Gezondheidsplatform

Van dataverzamelaar naar Industry 4.0

Producerende bedrijven zijn goed bezig op het digitale vlak. Productieorders zijn direct beschikbaar op touch panels op de shopfloor, een PLC registreert productiesnelheden en stilstanden en de operator krijgt automatisch een seintje als een machine onderhoud nodig heeft. Industry 4.0 gaat nog een stap verder. Daarbij worden er slimme sensoren aangesloten op machines, die alles monitoren; van energieverbruik tot machinetemperatuur, en van draaiuren tot downtime. Dat zorgt voor een gigantische hoeveelheid data. En die data kan worden gecombineerd met externe factoren, zoals weersomstandigheden, luchtdruk en repeterende piekmomenten. Stelt u zich eens voor hoeveel analyses u hiermee kunt uitvoeren!

De voordelen van een dataplatform

Het verzamelen van data is niet zo moeilijk; dat gebeurt in principe vanzelf. Het is de kunst om die data op de best mogelijke manier te gebruiken. Dat u al die gegevens vertaalt naar een bruikbaar advies voor uw machines, zodat uw processen altijd zo ‘fit’ en efficiënt mogelijk zijn. En net als met mijn gezondheidsapps denk ik dat u hier het beste in slaagt door alle data op één platform te combineren en te analyseren. Met zo’n dataplatform kunt u de grote stap maken van reageren op afzonderlijke stukken informatie en losstaande situaties naar een compleet en geïntegreerd beeld over wat er is gebeurd, momenteel gebeurt en staat te gebeuren op de shopfloor. U ontdekt patronen in factoren die downtime veroorzaken, voorspelt wanneer machines preventief onderhoud nodig hebben, herkent de bottlenecks van productieverlies, weet bij welke temperatuur een machine geneigd is uit te vallen, optimaliseert het energieverbruik, stelt machines af op basis van seizoensinvloeden, geeft afdeling planning de juiste informatie om Just in Time te leveren, en laat machines tijdens piekmomenten op volle kracht draaien, zo efficiënt mogelijk en in gelijksoortige batches. Klinkt niet verkeerd, toch?

 

En ik zeg hier wel steeds ‘u’, maar eigenlijk bedoel ik ‘uw machines’. Want Industry 4.0 maakt het mogelijk dat systemen deze analyses en beslissingen voor u maken.

 

Bron: http://www.windows10update.com/2015/02/windows-10-and-the-internet-of-things/

Bron: http://www.windows10update.com/2015/02/windows-10-and-the-internet-of-things/

De volgende stap

En wat als u dit doortrekt tot buiten de grenzen van de productievloer? Als u uw eigen data koppelt aan die van uw leveranciers en klanten, krijgt u écht een compleet beeld van wat er in alle lagen van de supply chain gebeurt. U kunt dan inspelen op lage voorraden bij klanten en dit vertalen naar inkoop, planning en de shopfloor. Er opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden.

 

Kortom, met Industry 4.0 bent u in staat om de gezondheid van processen continu te monitoren en te optimaliseren. Met als resultaat: kostenbesparing, minder downtime en fitte, vitale machines. Zo bent u de personal trainer van uw shopfloor!

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Industry 4.0? En naar hoe u machines kunt ‘trainen’ om realtime te anticiperen op data? Neem gerust contact met mij op.

 

Jurgen de Jong
EAI Consultant
+31(0)6 52 62 42 00
jurgen.de.jong@quinso.com