miranda_klein30 september jl. stond Miranda Stapel weer eens in een collegezaal, dit keer niet als student, maar als gastdocent.

 

Miranda Stapel – Business Consultant bij Quinso en sinds vandaag ook Secretaris binnen de focusgroep Supply Chain Management bij de VNSG (Vereniging van Nederlandse SAP gebruikers)– verzorgde het gastcollege Production Management voor studenten van de opleiding SCM aan de Universiteit van Tilburg.

 

Dat Supply Chain Management een populair onderwerp is bleek uit de opkomst van de studenten. Meer dan 100 studenten waren aanwezig bij dit gastcollege, waarbij zij zich lieten voorlichten over onderwerpen als Productie Strategieën (MTO, MTS, ATO), S&OP, Capacity Planning en Scheduling.

 

Miranda Stapel verzorgt gastcollege aan Universiteit van Tilburg

Miranda Stapel verzorgt gastcollege aan Universiteit van Tilburg

 

Stapel legde hierbij de link met SAP, de software waarmee zij dagelijks SCM- en planningsvraagstukken behandelt en implementeert. Tijdens het gastcollege liet zij voorbeelden uit de praktijk zien en toonde zij hoe je met SAP ERP (Enterprise Resource Planning) en SAP APO (Advanced Planning & Optimization) deze uitdagingen in de praktijk onder handen neemt.

 

Aan het einde van het college nam Stapel ruim de tijd om de vragen van enthousiaste studenten uit de zaal te beantwoorden.

 

De vraag om een gastcollege vanuit de opleiding Production Supply Chain Management ligt precies in lijn met de aanstelling van Stapel bij de VNSG. Zij neemt sinds kort plaats als secretaris binnen de focusgroep SCM. Een rol die haar op het lijf is geschreven.

 

Bij Quinso is Stapel SAP SCM Business Consultant, waar zij een onmisbare kracht is op het Supply Chain Management team van Quinso.