SAP Manufacturing Integration & Intelligence (MII)2020-09-03T15:29:47+02:00

SAP Manufacturing Integration & Intelligence (MII)

icon_shopfloorcontrol

SAP realiseert met SAP MII (Manufacturing Integration and Intelligence) een rechtstreekse verbinding tussen de machines op uw werkvloer en de operationele (ERP-)systemen binnen uw organisatie. Alle data die van belang is voor uw productieproces is realtime inzichtelijk. Ook de informatie over orders, materialen, de status van uw apparatuur, kosten en productiekwaliteit zijn beschikbaar.

SAP MII Rapid Deployment Solutions (RDS) & Producten

Voorheen bekend als SAP Overall Equipment Effectiveness. Deze oplossing stelt u in staat om Shopfloor werkzaamheden uit te voeren (waaronder orders starten, stoppen, productie en consumptie terugmelden), de performance van uw productieprocessen te monitoren, te analyseren en zodoende uiteindelijk te verbeteren. Hiervoor gebruikt SAP OEE relevante productie-informatie uit SAP ERP.

Meer informatie

Deze door Quinso ontwikkelde oplossing registreert de voortgang van al het berichtenverkeer tussen SAP ERP en elke willekeurige MES-applicatie. De Monitor werkt op SAP MII en is ontwikkeld in de SAP-industrie standaard SAPUI5.

Meer informatie

Voordelen

SAP MII levert een unieke combinatie van kernfunctionaliteiten om verticale en horizontale integratie in uw productieomgeving mogelijk te maken. Met SAP MII haalt u uw productiedoelstellingen én realiseert u kostenbesparing en kwaliteitsverbetering. Daarnaast kunt u uw bedrijfsprocessen en stamdata integreren in uw productieprocessen zodat u uw bedrijfsvoering kunt doen op basis van één versie van de waarheid. Op deze manier realiseert u het inzicht, de wendbaarheid en de prestaties die nodig zijn om succesvol te kunnen zijn.

 • Hogere bezettingsgraad van activa door middel van continue optimalisatie
 • Productiepersoneel monitoren en hun Key Performance Indicators (KPI’s) meten en beheersen
 • Realtime-uitwisseling van gegevens tussen werkvloer en ERP-omgeving
 • Realiseren van samenwerking tussen delen buiten- en binnen de ERP-omgeving;
 • Productiepersoneel voorzien van realtimebeslissingsondersteuning zodat zij kunnen reageren op uitzonderingen en de doelstellingen kunnen realiseren.
SAP MII als integratieplatform

SAP MII als integratieplatform

Waarom Quinso & Quintech?

Door onze brede kennis van de productiebranche én visie inzake technologische ontwikkelingen, zijn wij in staat om de juiste argumenten aan te dragen om uw organisatie verder te helpen. Onze consultants hebben gemiddeld tien jaar ervaring binnen de productiebranche en lopen wereldwijd voorop in kennis op het gebied van SAP MII en SAP OEE (Overall Equipment Effectiveness).

Bel mij terug

SAP MII demo aanvragen

Contact

Jurgen de Jong

Sr. SAP Integratie Consultant

+31 (0)73 206 22 00

SAP MII blogberichten en nieuws

28mei 2020

Dé intelligente software voor een winstgevender productieproces

Organisaties zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om winstgevender te produceren en om tegelijkertijd aan de veranderende klantvraag te blijven voldoen. De productiemanager staat onder druk: hij moet zijn productie verhogen om de planning te halen, en down-time door storingen [...]

21aug 2019

Midocean, 3x live in 1 maand!

Afgelopen maand hebben wij bij onze gewaardeerde klant Midocean het Manufacturing Execution System (MES) op het SAP MII platform uitgebreid. Onder andere met extra productiedashboards. Deze dashboards geven realtime inzicht in de geplande productie en wat hiervan de status [...]

Meer Shop Floor Control oplossingen

SAP Manufacturing Execution (SAP ME) is een krachtige, schaalbare MES-oplossing op enterprise-level die het mogelijk maakt voor fabrikanten om de productie van shopfloor-operaties en -verrichtingen op de werkvloer uit te voeren en te beheren.

 • Real-time inzicht over de gehele organisatie
 • Nauwkeurig inizcht in Work-In-Progress
 • Optimaliseer Plant prestatie en winstgevendheid
Meer informatie

SAP Plant Connectivity (PCo) is een framework en biedt een set van services en management tools om een connectie te maken met systemen, beheerapparatuur, bestanden, historians, TCP Sockets en de standaard SAP-software SAP ME, SAP MII, SAP EWM en SAP ODA.

 • Uitgebreide set aan adapters
 • Machine to machine communicatie
 • Bi-directionaal uitwisselen van gegevens tussen Shop Floor en Top Floor
Meer informatie

Meer Integratieoplossingen

SAP Process Integration/Orchestration (PI/PO) wordt op dit moment bij meer dan drieduizend organisaties intensief ingezet voor servicegerichte architectuur (SOA). Bij deze organisaties wordt NetWeaver PI ingezet ten behoeve van zowel A2A- als B2B-integratie.

 • U kunt applicaties en gegevensbronnen met elkaar verbinden om processen te integreren via XML- en WebService-gebaseerd berichtenverkeer (op basis van de betreffende standaarden).
Meer informatie

SAP HANA Cloud Integration maakt het realtime uitwisselen van gegevens met SAP HANA Cloud Platform gemakkelijk. Integreer processen en data met cloud apps, toepassingen van derden en on-premise oplossingen met dit open, flexibele, on-demand integratiesysteem

 • Toegang tot een brede catalogus van integratie processen
 • Integratie van zowel processen en gegevens via Cloud technologie
 • Krijg toegang tot SAP integratie services
Meer informatie
Go to Top