SAP Manufacturing Integration & Intelligence (MII)2022-04-22T08:54:42+02:00

SAP Manufacturing Integration & Intelligence (MII)

icon_shopfloorcontrol

SAP realiseert met SAP MII (Manufacturing Integration and Intelligence) een rechtstreekse verbinding tussen de machines op jouw werkvloer en de operationele (ERP-)systemen binnen jouw organisatie. Alle data die van belang is voor je productieproces is realtime inzichtelijk. Ook de informatie over orders, materialen, de status van jouw apparatuur, kosten en productiekwaliteit zijn beschikbaar.

Voordelen

SAP MII de verticale integratie tussen top- en shopfloor. Met SAP MII haal je jouw productiedoelstellingen én realiseer je kostenbesparing, kwaliteitsverbetering en een betere bezettingsgraad van je machinepark. Daarnaast kun je de bedrijfsprocessen en stamdata integreren in jouw productieprocessen zodat je jouw bedrijfsvoering kunt doen op basis van één versie van de waarheid. Op deze manier heb je direct inzicht over de totale fabrieksvloer.

 • Hogere bezettingsgraad van activa door middel van continue optimalisatie
 • Productiepersoneel monitoren en hun Key Performance Indicators (KPI’s) meten en beheersen
 • Realtime-uitwisseling van gegevens tussen werkvloer en ERP-omgeving
 • Realiseren van samenwerking tussen delen buiten- en binnen de ERP-omgeving;
 • Productiepersoneel voorzien van realtimebeslissingsondersteuning zodat zij kunnen reageren op uitzonderingen en de doelstellingen kunnen realiseren.
SAP MII als integratieplatform

SAP MII als integratieplatform

Waarom Quinso?

Door onze brede kennis van de productiebranche én visie inzake technologische ontwikkelingen, zijn wij in staat om de juiste argumenten aan te dragen om jouw organisatie verder te helpen. Onze consultants hebben gemiddeld tien jaar ervaring binnen de productiebranche en lopen wereldwijd voorop in kennis op het gebied van shopfloor automatisering met SAP MII, Integrated Smart Manufacturing en SAP Manufacturing Performance Management (MPM).

Bel mij terug

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SAP MII demo aanvragen

Contact

Jurgen de Jong

Sr. SAP Integratie Consultant

+31 (0)73 206 22 00

SAP MII en NiceLabel

Ben je op zoek naar nog meer manieren om het productieproces verder te automatiseren en te versnellen? Integreer MII dan met een labeloplossing van NiceLabel. NiceLabel is gecertificeerd als ondersteunde oplossing voor SAP en wordt geleverd met een standaard integratie voor MII. Met NiceLabel zorg je ervoor dat labels in realtime gedrukt worden. Zodra een pallet van de productielijn komt, wordt deze snel en automatisch voorzien van het juiste label.

Meer over Nicelabel

Op woensdag 18 mei vindt een webinar plaats dat Quinso samen met onze business partner Loftware NiceLabel organiseert. Tijdens dit webinar hoor je meer over NiceLabel Enterprise Labeling oplossingen en hoe Quinso klanten helpt met het optuigen van een sneller en meer flexibel labelproductieproces voorzien van een naadloze SAP integratie.

Meer over het webinar

SAP MII en gerelateerde oplossingen

Integrated Smart Manufacturing is een geïntegreerde end-to-end shop floor oplossing gebaseerd op SAP MII en realiseert een directe connectie tussen machines op de shop floor en jouw operationele SAP ERP systeem (zowel SAP ECC als SAP S/4HANA). Embedded SAP Analytics Cloud maakt real time reporting mogelijk.

Meer informatie

Voorheen bekend als SAP Overall Equipment Effectiveness. Deze oplossing stelt je in staat om Shopfloor werkzaamheden uit te voeren (waaronder orders starten, stoppen, productie en consumptie terugmelden), de performance van jouw productieprocessen te monitoren, te analyseren en zodoende uiteindelijk te verbeteren. Hiervoor gebruikt SAP OEE relevante productie-informatie uit SAP ERP.

Meer informatie

Deze door Quinso ontwikkelde oplossing registreert de voortgang van al het berichtenverkeer tussen SAP ERP en elke willekeurige MES-applicatie. De Monitor werkt op SAP MII en is ontwikkeld in de SAP-industrie standaard SAPUI5.

Meer informatie

SAP MII blogberichten en nieuws

Demo: Een papierloze fabrieksvloer met Integrated Smart Manufacturing

In deze demo laat Jurgen de Jong je zien hoe je de fabrieksvloer papierloos maakt met Integrated Smart Manufacturing (ISM) Meer weten over Integrated Smart Manufacturing? Bekijk de demo 'Organisatieprocessen optimaliseren met Integrated Smart Manufacturing'. Lees hoe CoreDux gaat [...]

Klantreferenties

Meer Shop Floor Control oplossingen

ORBIS MES is een krachtige, schaalbare MES-oplossing op enterprise-level die het mogelijk maakt voor fabrikanten om de productie van shopfloor-operaties en -verrichtingen op de werkvloer uit te voeren en te beheren.

 • Real-time inzicht over de gehele organisatie
 • Nauwkeurig inizcht in Work-In-Progress
 • Optimaliseer Plant prestatie en winstgevendheid
Meer informatie

SAP Plant Connectivity (PCo) is een framework en biedt een set van services en management tools om een connectie te maken met systemen, beheerapparatuur, bestanden, historians, TCP Sockets en de standaard SAP-software SAP ME, SAP MII, SAP EWM en SAP ODA.

 • Uitgebreide set aan adapters
 • Machine to machine communicatie
 • Bi-directionaal uitwisselen van gegevens tussen Shop Floor en Top Floor
Meer informatie
Ga naar de bovenkant