SAP Manufacturing Performance Management (MPM)2020-12-01T16:47:43+01:00

RDS SAP Manufacturing Performance Management

Voorheen bekend als SAP Overall Equipment Effectiveness. Deze oplossing stelt u in staat om Shopfloor werkzaamheden uit te voeren (waaronder orders starten, stoppen, productie en consumptie terugmelden), de performance van uw productieprocessen te monitoren, te analyseren en zodoende uiteindelijk te verbeteren. Hiervoor gebruikt SAP MPM relevante productie-informatie uit SAP ERP.

Rapid Deployment Solution – MES out of the Box

De SAP MPM applicatie is een Rapid Deployment Solution voor SAP MII. Het is een set van user interfaces (dashboards) voor de shopfloor. Deze dashboards worden geïnstalleerd op de lokale SAP Manufacturing Integration and Intelligence (SAP MII) systemen. Deze maken het mogelijk om  productiegegevens te verzamelen met betrekking tot SAP ERP productieorders of proces orders.

Door middel van SAP MII worden ook andere systemen en gegevensbronnen geraadpleegd om te bepalen hoe het staat met de beschikbaarheid en de performance van uw machines op ieder gegeven moment – nu of in het verleden. Dankzij de snelheid van het in-memory platform SAP HANA kunt u razendsnel en op ieder gewenst moment rapportages produceren op basis van de meest actuele data.

Implementatietijd van projecten gereduceerd
Vaak wordt gedacht dat SAP implementaties veel tijd zouden kosten en duur zouden zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van de organisatie en de complexiteit van de bedrijfsprocessen maar door middel van zogenaamde Best Practices (branchespecifieke oplossingen) kunnen projecten in een zeer korte doorlooptijd worden gerealiseerd met een vaste prijs.

Voordelen

De SAP MPM applicatie bevat o.a. de volgende eigenschappen:

  • Verzameling van alle soorten productie verliezen en eventueel dataverzameling van gegevens die ook buiten de OEE klassieke Key Performance Indicator (KPI) definities kunnen vallen.

  • OEE dashboards maken het mogelijk om OEE–relevante productiegegevens zoals stilstandtijden, hoeveelheden, oorzaken, etc. te verzamelen.

  • Biedt een out-of–the-box integratie tussen SAP ERP, werkvloer (SAP MII) en analytics (SAP HANA) systemen.

  • Analyses en grafieken die zich richten op OEE en productie verlies gerelateerde KPI’s. M.a.w. diepteanalyse mogelijkheden m.b.t. verliezen wat inzicht geeft in de redenen voor de verliezen.

  • Flexibiliteit om de analytische rapporten aan te passen.

  • Stelt u in staat de dashboards en analyses aan te passen naar uw eisen.

Bekijk onderstaande screenshots voor een impressie van de door SAP ontwikkelde MPM dashboards:

Waarom Quinso?

Door onze brede kennis van de productiebranche én visie inzake technologische ontwikkelingen, zijn wij in staat om de juiste argumenten aan te dragen om uw organisatie verder te helpen. Onze consultants hebben gemiddeld 10 jaar ervaring binnen de productiebranche en lopen wereldwijd voorop in kennis op het gebied van SAP MII en SAP MPM.

Terug naar SAP MII

Bel mij terug

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SAP MPM demo aanvragen

Contact

Jurgen de Jong

Sr. SAP Integratie Consultant

+31 (0)73 206 22 00

SAP Manufacturing Performance Management (MPM) blogberichten en nieuws

Webinar – SAP MII: Communiceren met het gemak van een Whatsapp

Hoe communiceren úw Sales afdeling en productievloer met elkaar? Quinso helpt hen berichten uit te wisselen met het gebruiksgemak van een WhatsApp. Dankzij SAP MII is Manufacturing 4.0 binnen handbereik. En u kunt afscheid nemen van papieren orderlijsten en Excel-overzichten. [...]

Deze door Quinso ontwikkelde oplossing registreert de voortgang van al het berichtenverkeer tussen SAP ERP en elke willekeurige MES-applicatie. De Monitor werkt op SAP MII en is ontwikkeld in de SAP-industrie standaard SAPUI5.

Meer informatie

Integrated Smart Manufacturing is een geïntegreerde end-to-end shop floor oplossing gebaseerd op SAP MII en realiseert een directe connectie tussen machines op de shop floor en jouw operationele SAP ERP systeem (zowel SAP ECC als SAP S/4HANA). Embedded SAP Analytics Cloud maakt real time reporting mogelijk.

Meer informatie
Ga naar de bovenkant