SAP S/4HANA Enterprise Management2019-07-01T13:27:21+02:00

SAP S/4HANA Enterprise Management

SAP S/4HANA is de nieuwste, 4e generatie van de SAP Business Suite, de ERP software die u nu in uw organisatie gebruikt. Op termijn gaat S/4HANA de huidige versie R3 geheel vervangen. Alle bestaande modules zullen van de grond af aan opnieuw opgebouwd worden. Dit proces is nu al in volle gang!

SAP S/4HANA oplossingen

S/4HANA bestaat uit meerdere onderdelen die normaal gesproken gefaseerd ingevoerd worden:

Database

 • De HANA database verhoogt de verwerkingssnelheid significant en zorgt er daarmee voor dat u uw bedrijfsprocessen anders in kan richten: minder forecasting bij de besluitvorming.
 • SAP S/4HANA draait in de ‘cloud’ of bij u ‘on-premise’. Daarnaast is de zogenaamde ‘privately managed cloud’ ook mogelijk.

‘Simple’ modules

 • Met Simple Finance zijn de boekhoudingen van alle werkmaatschappijen en hoofdkantoor altijd gelijk aan elkaar en is de actuele informatie op alle niveaus, van HQ tot single product per site, direct beschikbaar.
 • Simple Logistics integreert productie en logistiek in een overzichtelijke user interface, en breekt daarmee de muurtjes af die tussen de verschillende discipline in de praktijk bestaan.

SAP Fiori

 • Het Fiori Launchpad is een rol gebaseerd Dashboard en menustructuur in 1 voor uw gebruikers. Hiermee kan de gebruiker zowel intuïtief een proces aflopen en ook snel reageren op incidenten.
 • De Fiori App store biedt meer dan 400 intuïtieve apps waarmee u gemakkelijk gebruikers aan kan sluiten op SAP; ‘wel de lusten niet de lasten’.

Voordelen

Met S/4 HANA brengt SAP zijn software weer helemaal bij de tijd. De Fiori user interface is een revolutie voor zowel SAP gebruikers als niet-SAP gebruikers en geeft zowel power users als incidentele gebruikers een intuïtieve en efficiënte gebruikerservaring.

 

Belangrijker nog, onder de motorkap zorgt “In-memory technology” voor een 10x tot 1000x snellere afwerking van uw processen. Beslissingen op alle niveaus in de organisatie kunnen op basis van real time informatie genomen worden, in plaats van dat u moet wachten op bijvoorbeeld een nachtelijke MRP run.

Waarom Quinso?

Wij volgen de laatste ontwikkelingen op het gebied van S/4 HANA op de voet. Hierdoor zijn wij uw gesprekspartner als het gaat om vraagstukken als: wat betekent S/4 HANA voor mij? Is het nu al relevant voor mijn organisatie? Hoe verloopt de transitie naar S/4 HANA, welke opties heb ik, en wat is voor mij de beste keuze?

Contact

Meer informatie en weten wat Quinso voor uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Bel mij terug

S/4HANA demo aanvragen

Contact

joris-sikking-web

Joris Sikking

Managing Consultant

+31 (0)73 206 22 00

SAP S/4HANA blogberichten en nieuws

30okt 2018

Met Advanced Planning springt Fujifilm in op snelle wensen klant

Fujifilm springt met S/4HANA Advanced Planning in op de snelle wensen van de klant Vanuit hun inhoudelijke expertise en persoonlijke praktijkervaring hebben Job Verhoeven van Fujifilm en Annemarie de Jong van Quinso geïnteresseerden op het landelijke event Connect to innovate [...]

23okt 2018

Bram in de Wereld van… Internet of Logistics

Welke moderne technieken gaan de wereld van logistiek op z'n kop zetten? In deze vlog van Bram legt Hubert Wezenberg uit hoe je in de toekomst met Internet of Logistics binnen 2 uur de bestelling, die je nét geplaatst hebt, [...]

16okt 2018

Bram in de wereld van… Advanced Planning in S/4HANA

In deze vlog duikt Bram de inhoud in. Annemarie de Jong vertelt hoe Advanced Planning binnen S/4HANA kan ondersteunen bij het snel doorrekenen van plannen en waarom het zo belangrijk is in de maakindustrie. Daarnaast vertelt Job Verhoeven van Fujifilm [...]

Overige Supply Chain Execution oplossingen

U koopt internationaal in, produceert op verschillende locaties of hebt een wereldwijde distributie van goederen? Bij de globalisering van uw onderneming profiteert u van de mogelijkheden die wereldhandel biedt, maar ziet u ook uitdagingen in het voldoen aan en benutten van complexe regelgeving.

 • Vertragingen in uw supply-chain beperken.
 • Uw belofte aan de klant waar maken
 • Inzicht krijgen in landed costs
Meer informatie

Een breed palet aan tools voor succesvol ondernemen. Met de SAP ERP-oplossingen legt u niet alleen een solide basis voor een doelmatige bedrijfsstrategie, u verbetert ook uw cashflow, u stroomlijnt bedrijfsprocessen en -operaties en u optimaliseert de services die u als bedrijf levert.

 • Beproefte, industriespecifieke software
 • Schaalbaar
 • Wereldwijd inzetbaar
Meer informatie

De Industry Solution Mill wordt veelal gebruikt in de Metaal-, Kabel-, Papier-, Hout-, Textiel-, Automobiel- en Discrete Industrie waar men veel klant-specifieke producten produceert. Met IS Mill is het in deze industrieën is het niet nodig om voor elk product een materiaal aan te maken.

 • Variaties in klanteisen inzichtelijk beheren
 • Beheer van materiaalkarakteristieken
 • Specifieke ‘mill’ checks ingebouwd
Meer informatie