Shop floor automatisering is al jaren een bekende bottleneck voor vele organisaties in de maakindustrie. Het installeren en configureren van zogenaamde OPC servers is een tijdrovende klus waarvoor specifieke kennis nodig is.

Met het nieuwe framework van IFM, Linerecorder, wordt het snel en eenvoudig. IFM is een toonaangevende speler op de markt van sensoren op de productievloer. Zowel de nieuwste shop floor productiemachines als de oude productiemachines zonder intelligente sensoren kunnen met deze technologie worden ontsloten naar SAP. Sinds enige tijd is er een alliantie tussen IFM en SAP waarbij het aansluiten van sensoren en het uitwisselen van Shop floor data kinderspel is geworden.

SAP Plant Connectivity is de spil in het web

De integratie tussen de Shop Floor en de Top floor wordt tot stand gebracht door middel van een door IFM ontwikkelde agent voor SAP Plant Connectivity (PCo). Deze agent verwerkt de data van de sensoren tot een voor SAP begrijpelijk protocol.

Plant Connectivity is al geruime tijd dé standaard oplossing voor integratie met pakketten als SAP MII, SAP ME, SAP EWM, SAP ERP en SAP HANA.

IFM-SAP

 

 

Plug and Play. Zeg vaarwel tegen een ingewikkelde infrastructuur op de Shop floor

De sensor wordt aangesloten op de machine. Het netwerkt zorgt ervoor dat de data uit de sensor direct naar Plant Connectivity kan worden gestuurd. Een OPC server is dan niet meer nodig!

Download gerelateerde brochures

voorkant-interface-to-sapv1
voorkant-condition-monitoring