‘s-Hertogenbosch, 2 juli 2018 – SAP-partner Quinso BV kondigt een nieuw partnerschap aan met de internationale SAP Partner ORBIS AG. ORBIS krijgt als nieuwe aandeelhouder een strategisch meerderheidsbelang in Quinso. Beide bedrijven bundelen hiermee hun krachten en verstevigen de internationale positie.

De nieuwe aandeelhouder ORBIS uit Saarbrücken (Duitsland) en Quinso hebben dezelfde groeiambitie, op zowel nationaal als internationaal niveau. Quinso kan zich hierdoor ook richten op grotere bedrijven die internationaal actief zijn. De ontwikkelde producten van ORBIS verrijken het huidige portfolio van Quinso.

Voor ORBIS is het meerderheidsbelang in Quinso, en daarmee de betrokkenheid in de Nederlandse markt, een strategische stap voor haar internationale aanwezigheid. De IT-serviceprovider wil bestaande en potentiële klanten meer diensten met toegevoegde waarde bieden en verkoop- en groeipotentieel genereren, met name in de maakindustrie en groothandel.

“Het meerderheidsbelang in Quinso betekent een uitbreiding en intensivering van onze expertise in consulting en de implementatie van SAP-oplossingen. Daarbij kunnen we ons op nieuwe groepen klanten richten. Tegelijkertijd is de aanwezigheid op de Nederlandse markt een sleutelcomponent in onze internationale expansiestrategie voor het verhogen van de ondernemingswaarde “, zegt Stefan Mailänder, CFO bij ORBIS.

Hubert Wezenberg, Managing Partner bij Quinso, voegt eraan toe: “Het partnerschap zien wij, als expert in SAP-oplossingen voor logistieke processen in de maakindustrie en groothandel, vooral als kans om onze krachten te bundelen, er zit zoveel know how in beide bedrijven. We willen Quinso internationaal neerzetten als sterke speler zodat we ook in het buitenland onze klanten optimaal kunnen bedienen. Bovendien zorgt een internationale setting voor nieuw talent. Als partners realiseren we meer slagkracht en kunnen we de klant nóg beter bedienen.”

Quinso verstevigt positie met nieuwe aandeelhouder ORBIS