Project Description

D.E MASTER BLENDERS 1753 is een internationaal koffie- en theebedrijf met het hoofdkantoor in Nederland. De koffie- en theeproducten van Douwe Egberts zijn wereldwijd in meer dan 45 landen verkrijgbaar. Van de totale jaaromzet van € 2,7 miljard wordt bijna driekwart gerealiseerd in markten waarin zij dominante posities innemen.

 

De onderneming is onderverdeeld in drie divisies: Retail-West-Europa, Retail-Rest van de Wereld en Out of Home, die een complete reeks van warme dranken aanbiedt middels geavanceerde machines. Douwe Egberts verkoopt hun koffie- en theeproducten met name aan supermarkten, warenhuizen en internationale inkooporganisaties, terwijl de Out of Home-klanten variëren van multinationals tot kleine familiebedrijven waar ze -direct of indirect- via hun wereldwijde netwerk van distributeurs leveren.

 

Wereldwijd werken er ongeveer 7500 mensen voor D.E MASTER BLENDERS 1753. De vakmanschap en kennis van koffie en thee komt voort uit tientallen jaren ervaring met inzicht in de voorkeuren van consumenten.

 

Kerncijfers

  • Omzet: € 2,7 miljard (2013)
  • Aantal werknemers: 7.500
  • Wereldwijd: producten verkrijgbaar in 45 landen
Douwe Egberts website