Yanmar2021-06-22T09:10:18+02:00

Project Description

Yanmar

Yanmar is een wereldwijde innovator op het gebied van een breed scala aan industriële apparatuur, van kleine en grote motoren, landbouwmachines en faciliteiten, bouwmachines, energiesystemen, scheepvaart tot werktuigmachines en componenten. Op het land, op zee en in de stad biedt Yanmar geavanceerde oplossingen voor de uitdagingen waarmee klanten worden geconfronteerd, om een duurzame toekomst te realiseren.

SAP S/4HANA stelt Yanmar in staat om strategische doelstellingen en bedrijfsprocessen te realiseren, maar ook om deze processen te verbeteren. Daardoor kan Yanmar zich focussen op kernactiviteiten, zonder afleiding naar onderwerpen zoals IT en bedrijfsadministratie beheer. 

Floris Lettinga, Director Sales & Marketing bij Yanmar: ‘Yanmar is een jong, dynamisch en ambitieus bedrijf. Ondanks dat we een hele lange geschiedenis hebben in de marine business, hebben we in 2015 het bedrijf opnieuw georganiseerd en gestructureerd. Dit om onze doelstellingen beter na te kunnen streven. Onze strategie is gebaseerd op customer journey en verder proberen we relevant te zijn voor onze klant en dichtbij de klant te staan met product, oplossingen en ondersteuning. De keuze voor SAP S/4HANA draagt bij om onze doelstellingen te realiseren. Denk hierbij aan onze strategische doelstelling om niet alleen onze bedrijfsprocessen te realiseren, maar ook om deze processen te verbeteren.’

‘Quinso begrijpt de essentie en uitdagingen waar wij dagelijks vlak mee te maken hebben. Wij hebben voor S/4HANA gekozen vanwege 2 redenen; enerzijds stelt het onze instaat om op onze kernactiviteiten te focussen, zonder afleiding naar onderwerpen zoals IT en bedrijfsadministratie beheer. Anderzijds is  SAP S/4HANA eigenlijk het meest geavanceerd om bedrijfsprocessen te definiëren. De implementatie van de software levert ons snelheid en informatie op en dit ondersteunt ons bij het maken van keuzes. Bijvoorbeeld ten aanzien van marktvraag of voorraadbeheer. Onze samenwerking heb ik als effectief en doeltreffend ervaren. Wij zijn ambitieus en competitief en dat herken ik ook in Quinso.’ aldus Floris Lettinga.

How it’s Done

‘Zeg je Supply Chain, dan zeg je Quinso’, daarmee opent Marc van der Zon het item over de kracht van Quinso en de uitdagingen in de maakindustrie in het RTL Z programma How It’s Done. Floris Lettinga, vertelt kort over de keuze voor SAP S/4HANA, wat het hen oplevert en hoe hij de samenwerking met Quinso heeft ervaren. Zeer relevant voor alle fabrikanten die aan de vooravond staan van hun digitale transformatie. Bekijk hier de opname terug:

Gerelateerde berichten

Ga naar de bovenkant