gem_sh_wethhoskam_gazellenAfgelopen week ontving wethouder Hoskam van Economische Zaken Quinso en 18 andere winnaars van de Gazelle award, de prijs voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Naast felicitaties en kennismaking werd er gezamenlijk gekeken naar de mogelijkheden om de bedrijven verder te laten groeien. Het Financieel Dagblad maakte eerder bekend dat ’s-Hertogenbosch het hoogste aantal snelgroeiende bedrijven heeft in Zuid-Nederland.

Uiteenlopende branches

De winnaars zijn actief in zeer uiteenlopende branches, van ICT-dienstverlening, app-ontwikkeling en datamanagement, tot webwinkels, fotografie en vermogensmanagement. Ze mogen zich rekenen tot de snelste groeiers in de provincie Noord-Brabant. Dat geldt voor hun grootteklasse en gemeten over de afgelopen drie jaar.

Voortdurende behoefte aan toptalent

Met wethouder Hoskam bespraken de winnaars welke zaken zij nodig hebben voor de verdere ontwikkeling van hun bedrijf. Hierbij staat de voortdurende behoefte aan jonge toptalenten met stip op één. Quinso maakt, net als de andere bedrijven, een groei door van meer dan 20% per jaar en hierdoor ontstaan zeer regelmatig vacatures. Verder werd er gesproken over slimme manieren om jonge talenten aan zich te binden, zoals samenwerkingsverbanden met scholen en traineeships, maar ook het beschikbaar stellen van bedrijfsaandelen.

Verder vertelde de wethouder over gemeentelijke projecten en de mogelijkheden om daarop aan te haken en was er voldoende gelegenheid om te netwerken.