< Terug naar overzicht

10 jaar Quinso!

Vandaag bestaat Quinso precies 10 jaar! Wat begon met een aantal ideeën groeide in rap tempo uit tot een succesvol bedrijf in intelligente SAP oplossingen voor elk onderdeel binnen de supply chain en manufacturing. Hubert Wezenberg, managing partner, kijkt terug op 10 jaar Quinso. Een interview.

10 jaar Quinso, hoe is het begonnen?

“Na bijna 12 jaar kwam er een einde aan een mooie periode bij SAP Nederland. Een voor de hand liggende volgende stap zou een management positie zijn. Maar dat is niets voor mij, te veel politiek. Zo zit ik niet in elkaar. Ik ben eigenlijk teveel een ondernemer. Ik wil met klanten bezig zijn, geen spreadsheets invullen. Dan kom je voor de keuze; of naar een andere software leverancier of weggaan en voor jezelf beginnen. Het werd dat laatste. Op dat moment kende ik Jan Tielemans al. Ik heb hem gebeld: “Jan, het is volgens mij nu de tijd om een consultancy bedrijf te starten dat zich onderscheidt van alle andere. De economie zit tegen, slechter dan nu wordt het niet. Ook Dick Verburg en Ronald Pelsmaeker, oud-collega van Jan, waren toe aan iets nieuws en wilden graag meedoen. In een hotel in Rosmalen hebben we plannen gesmeed en de sprong gewaagd: met z’n vieren zijn we Quinso gestart.”

De naam Quinso, wie heeft hem bedacht?

“We hebben allemaal namen bedacht en van de top drie hebben we gekeken of de URL nog beschikbaar was. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Quinso. Quinso, quality in solutions.”

Over kwaliteit gesproken, hoe kijk je daarnaar?

“Kwaliteit, dat is wat we willen leveren en de beste zijn. Dat geldt ook voor onze klanten. Binnen SAP, standaard oplossingen bedenken waarmee we hun business processen kunnen optimaliseren en daardoor waarde toevoegen. Oplossingen waarmee zij het verschil maken en uiteindelijk de standaard zetten in hun branche. De afgelopen jaren hebben we onszelf bewezen als het gaat om SAP S/4HANA, Manufacturing en Supply Chain Management. Kortom, beter een specialist dan een generalist, want daar zijn er al genoeg van. Focus is de sleutel van ons succes.

Waar ben je het meest trots op?

“Op wat we bereikt hebben met z’n allen, dat onze medewerkers het naar hun zin hebben. Dat ze kunnen groeien binnen ons bedrijf. En natuurlijk ben ik trots op de vele prijzen die we als blijk van waardering hebben gekregen. Bijna ieder jaar zijn we wel genomineerd geweest en hebben vaak een prijs mogen ontvangen voor onze kennis en kunde met de titel partner van het jaar. Ook zijn we diverse malen de beste Reseller van SAP geweest terwijl dat niet eens onze focus is.

Maar wat ik nog veel mooier vind is dat we bij Quinso één grote familie zijn, waarbij iedereen wel iets over heeft voor een ander. Of het nu tijdens onze feestjes of onze ski-trip is, het is altijd gezellig. Ook in de coronacrisis weten we elkaar op te zoeken met een virtuele vrijdagmiddag borrel of de Digi Zomerborrel. Voor dit laatste event heeft iedereen een borrelpakket ontvangen en via zoom een hele gezellige middag gehad. Inclusief een eigen ‘Ranking the Colleagues’ quiz. Allemaal op initiatief van de medewerkers zelf. Echt top!

Je kunt het niet alleen, daarvoor heb je een team nodig. Dat is ook onze kracht. Je wilt iets opbouwen, dat doe je samen. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe consultants die aanvullend zijn. Het bedrijf moet verder. Anders blijft het aan jou hangen en dat is niet de bedoeling. Nieuwe talenten staan op en brengen nieuwe ideeën waardoor je ook verder kunt groeien. Groeien is meer dan uitbreiding van je personeelsbestand. Het gaat ook om persoonlijke groei van onze mensen. Alleen dan krijg je een top team dat excelleert.”

De belangrijkste mijlpaal? Heb je bereikt wat je wilde bereiken?

“Dat is toch wel het partnership met ORBIS in Duitsland, vandaag precies 2 jaar geleden. En ja, we hebben zeker bereikt wat we daarmee voor ogen hadden:

  • Internationale presence. Het maakt ons een sterke speler op zowel nationaal als internationaal niveau.
  • ORBIS heeft hetzelfde DNA als wij: geen stress geen druk, en het draait om meer dan alleen cijfers.
  • We hebben heel veel kennis en kunde op dezelfde gebieden. Het is fijn om samen te werken en kennis te delen. We doen dan ook veel projecten samen.”

Wat was je grootse misser?

“Op mijn advies hebben we nog een partner aangetrokken. Je maakt soms keuzes waarvan je achteraf denkt, dat had ik beter niet kunnen doen. Het DNA paste gewoon niet. Achteraf kun je jezelf de vraag stellen: wat als we het niet hadden gedaan, was dat beter geweest? Of zijn we er juist beter door geworden, doordat we dit wel hebben gedaan, en ervan hebben geleerd. Als je het mij vraagt, het laatste. Dit hoort nu eenmaal bij volwassen worden.”

Digital Supply Chain Partner of the Year

Hoe zie je de toekomst?

“Dat we blijven groeien. Zowel met jong talent als met ervaren consultants. Mooie projecten doen bij onze klanten en prospects.  Daarnaast willen we graag nog meer samenwerken met ORBIS. Maar het belangrijkste is dat we blijven wie we zijn, en dat we de cultuur behouden die er nu is: gewoon “met de voeten in de klei” en hard werken.

Tot slot, wat zijn jouw tips voor andere ondernemers?

“Blijf vooral jezelf. Geef altijd 110%. Kijk goed naar waar je klanten heen gaan en zorg dat je ze altijd net een stapje voor blijft zodat je hen het juiste advies kunt geven. Dus, let goed op wat er in de markt gebeurt waarin jij je begeeft en blijf innoveren!”

Deel:

Gerelateerd