< Terug naar overzicht

Samen (st)rijden voor het Leontienhuis

Op vrijdag 23 september namen onze enthousiaste collega’s deel aan de Leontienhuis Charity Ride. We bundelden onze krachten om 125 kilometer te (st)rijden, zodat het Leontienhuis nog meer mensen met een eetstoornis kan helpen. Bas Tiggelman, Senior Sales Executive bij Quinso en één van de deelnemers, vertelt je in dit artikel meer over deze dag.

Quinso on Wheels

Na maanden trainen met alle collega’s begint de donderdagavond met een gezonde spanning, het eten van genoeg koolhydraten en vroeg naar bed. De volgende ochtend is het eindelijk zover, we gaan de Leontien Ride rijden. Met het team verzamelen we op de parkeerplaats van de Willem Alexanderbaan. We pompen de banden nog even op en zalven de zemen in voor de rit die gaat komen. Het is droog en met een waterig zonnetje rijden we naar het Leontienhuis toe.

Na een kleine warming-up komen we aan bij het Leontienhuis. De speciale gele Quinso-trui wordt uitgedeeld en we worden warm ontvangen met koffie, smoothies, koeken en wraps. Hierna volgt een introductie over wat het Leontienhuis doet voor mensen die een eetstoornis hebben. Leontien van Moorsel spreekt over de noodzaak die zij hebben om kinderen te helpen en dat hiervoor veel geld nodig is om deze hulp te kunnen bieden. Zij benadrukt nog dat de wachtlijsten bizar lang zijn en dat mensen al snel tussen de 9 en 15 maanden moeten wachten. Hierna wordt er een video getoond, waarbij cliënten uitleggen hoe zij hulp hebben gekregen van het Leontienhuis. De pijn en het lijden die we in deze video zien zorgen voor extra motivatie om deze rit van 125 kilometer te rijden.

De eerste 75 km

Na nog een kopje koffie worden we door Leontien en team op route gestuurd. In het begin wordt er een rustig tempo gereden. Stukje bij beetje gaat het tempo omhoog en rijden we via Moerkapelle, Waddinxveen en Oudewater, waarna we zuidelijk rijden naar IJsselstein en over de dijk aan de Lek naar Schoonhoven. Het gemiddelde loopt de laatste kilometers op naar 30,7 km/u. In Schoonhoven is de rustpauze, waar onder het genot van koffie met gebak de eerste verhalen worden verteld. De teller staat op 75 kilometer.

(St)rijden tot de 125 km

Na de pauze wordt er eerst een klein stukje gereden om de spieren weer op te warmen. Vervolgens rijden we met tegenwind over de dijk naar Krimpen aan de IJssel. De pijn van de tegenwind is voor iedereen voelbaar en nu komt het aan op teamwork. We moeten elkaar steunen om samen het laatste stuk te rijden. Gelukkig krijgen we de wind weer mee en rijden we met een snelheid van 37 km/u over de laatste stukken. Het is afzien geworden, de kramp komt op en de vlam is een waakvlam geworden.

Met het vizier op het Leontienhuis in Zevenhuizen wordt het tempo nogmaals opgevoerd en rijden we als groep naar de finish. Vermoeid, maar voldaan, worden we ontvangen met een applaus. Er staat een gezonde bbq op ons te wachten om zo ons energieniveau weer aan te vullen. De verhalen van de rit komen boven tafel en samen met de andere groepen genieten we na van deze bijzondere rit.

Resultaat voor het Leontienhuis

Op maandag wordt duidelijk dat er in totaal €62.291 is gedoneerd aan het Leontienhuis en Quinso heeft hier bijna €7.500 aan mogen bijdragen. Een resultaat waar we meer dan trots op zijn!

Deel:

Gerelateerd