SAP Licentie support

Met de snelheid waarmee de digitalisering gaat is het een must om over de juiste SAP-licenties te beschikken voor jouw SAP-systeem. En hoe weet je dat je compliant bent met de huidige SAP licentie? Ook in de transitie van SAP ECC naar SAP S/4HANA is goed advies belangrijk om te weten welke opties er zijn om over het optimale SAP-licentiecontract te beschikken. Quinso heeft een zeer goede relatie met SAP als het gaat over licentiecontracten en zorgt door deze positie dat de ingewikkelde licentiestructuren worden vertaald naar het juiste voorstel voor je bedrijf.

Complexiteit

De licentie behoefte is niet altijd direct duidelijk in combinatie met de juiste usertypes. Het correct toewijzen van een userlicentietype vereist kennis van SAP-licenties en het transactie gebruik van de user op het betreffende systeem. De echte complexiteit zit in de packaged based-licenties. SAP hanteert hiervoor diverse ‘business metrics’. Bekende voorbeelden daarvan zijn: het aantal fte’s, transacties, uw totale omzet, uw totale inkoop, Digital Access, etc. Quinso bekijkt samen met jou wat de meest optimale samenstelling is van het SAP-licentiecontract voor je bedrijf.

Compliancy

Door de jarenlange ervaring en expertise van Quinso adviseren wij de klanten ook om compliant te zijn en te blijven qua SAP-licenties. Kennis van de verschillende mogelijke licentiemodellen is hierbij essentieel, zowel vanuit je eigen organisatie, als vanuit Quinso die hierin de belangen van je bedrijf kan behartigen. Wij hebben diepgaande kennis over de diverse (mogelijke) uitzonderingen van de bepalingen in je softwarecontract en regelen dit graag voor je.

Transitie

De transitie van SAP ECC naar S/4HANA is een grote stap waarbij je zeker geholpen wilt worden om het juiste SAP-licentiecontract te krijgen. Quinso kan hierin een duidelijke rol spelen, door middel van een ‘readiness’ check en een ‘digital discovery assessment’ weten wij welke processen moeten worden ingericht. Quinso kijkt welke licentie het beste past bij de IT-strategie van je bedrijf. Cloud (Public of Private) of On Premise, eventueel gehost bij een Hyper Scaler (AWS, Azure of Google). Van éénmalig aanschaffen van licenties met een jaarlijkse maintenance fee, naar abonnement licenties per maand. Quinso neemt dit allemaal uithanden en regelt het met SAP.

Vier redenen om te kiezen voor Quinso als SAP licentie partner:

  • Quinso heeft sterke onderhandelingspositie richting SAP, Quinso is Gold-partner
  • Quinso vertaalt de exacte behoefte naar het optimale SAP-licentiecontract
  • Met Quinso als licentiepartner betaalt u nooit voor licenties die je niet nodig hebt
  • Het juiste advies voor SAP S/4HANA licenties

Hubert Wezenberg

Business Development Manager

Doe een SAP-licentiescan

Ben je benieuwd of jouw organisatie compliant is met je SAP-licenties? Of wil jij weten hoe het nieuwe SAP S/4HANA licentiemodel werkt? Plan een SAP-licentiescan in met ons.

Meer zoals dit