< Terug naar overzicht

Exerion Precision Technology kiest voor Quinso voor de Europese uitrol van S/4HANA

ACM in Maleisië werkt al een aantal jaren met SAP S/4HANA. Exerion, onderdeel van de ACM groep, ziet er grote meerwaarde in om de blueprint uit Maleisië ook te implementeren op hun productielocaties in Nederland en Tsjechië.

Exerion Precision Technology is een industriële managementorganisatie die hoogwaardige modules en systemen ontwikkelt, in kleine tot middelgrote series bouwt en wereldwijd levert aan gerenommeerde OEM-ondernemingen. Deze OEM-ondernemingen zijn vooral actief op de medische, document processing, semiconductor en industriële markt.

Meerwaarde van de Europese uitrol

Door eenzelfde informatiestructuur te realiseren op de productielocaties in Maleisië, Tsjechië en Nederland kan er sneller gecommuniceerd worden tussen de verschillende locaties en is omschakeling van productielocatie eenvoudiger. Ook kan er makkelijker een uitwisseling van resources plaatsvinden tussen de productielocaties en kunnen resources snel bijgeschakeld worden. Gezien de huidige verhoogde kansen op ziekteverzuim door COVID-19, zorgt dit voor risicospreiding binnen de organisatie. Het geeft meer zekerheid als het gaat over het kunnen nakomen van gemaakte afspraken met klanten over de levering van producten.

De keuze voor Quinso

Exerion overwoog in eerste instantie de samenwerking met de Maleisische partij die oorspronkelijk SAP S/4HANA implementeerde bij ACM. Dat leek efficiënt te zijn, maar al snel bleek dat een Europese manier van werken en het kunnen werken in dezelfde tijdszone toch beter paste bij het van oorsprong Nederlandse Exerion. En zo viel uiteindelijk de keuze op Quinso als partner.

Waarom Quinso? Bart Konter, CFO bij Exerion: ‘Na de eerste kennismaking met de consultants van Quinso was er direct een klik. Beide organisaties hebben dezelfde hands-on en pragmatische mentaliteit. Ook waren we onder de indruk van de ervaring en kennis die Quinso al opgebouwd heeft met S/4HANA in de manufacturing. Quinso had direct voorbeelden van klanten die veel gelijkenis hebben met onze processen. En het derde doorslaggevende punt voor onze keuze was het internationale karakter van Quinso als onderdeel van ORBIS. Daarmee bieden zij de werelddekking die wij ook bieden aan onze klanten, een eigenschap die ons uniek maakt in de markt.’

‘Dat we bij elkaar passen, bleek een aantal jaren geleden al. Ik maakte kennis met het management van Exerion toen ACM als een van de eerste organisaties besloot over te gaan op SAP S/4HANA’, vult Hubert Wezenberg, Sales Director bij Quinso, de woorden van Bart aan, ‘Het was een kwestie van de juiste timing voor een innovator als Exerion om ook Nederland en Tsjechië hierop aan te laten sluiten. Vanaf die eerste kennismaking hebben we altijd contact gehouden. We staan beide voor een lange termijn relatie en voor hoge kwaliteit. Vanuit onze missie om productiebedrijven te ondersteunen in hun route naar intelligent manufacturing, past deze samenwerking als gegoten.’

Blueprint en best practices als uitgangspunt

Sinds een aantal weken is Quinso aan de slag voor Exerion. De blueprint die in Maleisië ontwikkeld en geïmplementeerd is, vormt de basis voor de uitrol in Nederland en Tsjechië. Deze zullen echter niet voor 100% toepasbaar zijn, voornamelijk door een verschil in bedrijfsvoering die voortkomt uit een andere cultuur en lage arbeidskosten in Maleisië. Het uitgangspunt is wel om maximaal voor de standaard te gaan. Best practices zijn niet voor niets best practices is de overtuiging bij Exerion. Het productieproces bij Exerion vertoont veel overeenkomsten met de processen bij andere organisaties in de maakindustrie. Kenmerkend voor de maakindustrie is dat het gaat over logistieke, organisatorische, plannings- en capaciteitsstromen. Uiteraard zijn er ook verschillen, maar de overtuiging is dat dat minder dan 20% zal zijn.

Het veranderproces

Voor een aantal medewerkers van Exerion zal het wennen worden. Ze gaan werken vanuit 1 overzichtelijk dashboard in de webbased fiori-omgeving. Voor de een zal dit lastig zijn, voor de ander direct een vooruitgang. Herkenbaar voor elk veranderingsproces. Maar de toegevoegde waarde van het gaan werken met S/4HANA is dusdanig groot dat dit veranderingsproces het waard is.

‘Of we de juiste keuze gemaakt hebben met Quinso, kan ik je over een half jaar zeggen’ vervolgt Bart lachend zijn verhaal, ‘maar uiteraard hebben wij daar het volste vertrouwen in en kijken we met veel plezier uit naar de samenwerking in de komende maanden’.

De expertise die Quinso opgebouwd heeft met S/4HANA in de manufacturing, maakt dat we als geen ander in staat zijn jou te helpen, zoals we ook doen bij Exerion. Wil je sparren over wat S/4HANA voor jouw business kan betekenen, neem contact op met Hubert Wezenberg via Hubert.Wezenberg@quinso.com. Voor meer informatie over het worden van een Intelligent Manufacturer, kijk op www.quinso.com/word-een-slimme-fabrikant.

Deel:

Oplossingen uit dit artikel

S/4HANA

Een intelligente en volledig geïntegreerde ERP omgeving welke standaard gebruik maakt van de nieuwste technologieën.

Gerelateerd