Integrated Smart Manufacturing

Bij Smart Manufacturing gaat het om het intelligenter en slimmer maken van productiefaciliteiten met het oog op kostenbesparing, efficiency, flexibiliteit en kwaliteitsverbetering. Met behulp van automatisering kunnen maakbedrijven processen uitvoeren met weinig of geen menselijke tussenkomst. Automatisering is effectief omdat het de kwaliteit en efficiëntie verhoogt en het risico op fouten reduceert.

Smart Manufacturing Package: Dè Flexibele totaaloplossing

Onze zelf ontwikkelde Integrated Smart Manufacturing is een digitale oplossing die de hele supply chain in het bedrijf dekt, zoals productie, kwaliteit, onderhoud en magazijn. Zo wordt de efficiëntie verhoogd en je fabriek omgevormd tot een echte Smart Factory. De oplossing is een SAP Partner Qualified Solution.

Waar bestaat de oplossing uit:

 1. End-to-end shop floor oplossing  gebaseerd op SAP MII.
 2. Een directe connectie tussen machines op de shop floor en uw operationele SAP ERP systeem.
 3. QMES; speciaal ontwikkelde accelerator fungeert als de zee tussen alle applicatie-eilanden gekoppeld met PLC’s en sensoren.
 4. Maakt real time reporting mogelijk.

Enkele out-of-the-box functionaliteiten

 • Executie van productieorders
 • Gedetailleerde planning van bestellingen over de productielijnen heen
 • Beheer van recepten, procesinstellingen en werkinstructies
 • Aansturen van processen, lijnen en machines
 • Boeken van verbruik, opbrengst, gereed product en bijproduct
 • Proces- en kwaliteitsparameters (QM)
 • Track & Trace
 • Overall Equipment Effectiveness (OEE)
 • Gebruik van scanners 
 • Label Printing 
 • Naadloze koppeling met Level 1 (PLC) en Level 2 (SCADA/HMI) van het ISA-95 model
 • Gebruik van mobile devices, zoals tablets

 

End-to-end shop floor oplossing

Sneller en makkelijker bijsturen? Bekijk wat ISM voor jouw organisatie kan betekenen!

Data beslist wat je wel en niet gaat doen

Data is het belangrijkst wanneer het om groei en smart manufacturing gaat. Data beslist wat je wel en niet gaat doen. Het analyseren van deze data helpt je om productieprocessen efficiënter te laten verlopen. Naast de implementatie van ISM kan Quinso je helpen bij het analyseren. Analyses bieden je namelijk inzicht in het proces, geven eventueel zelfs de mogelijkheid om het proces real-time aan te sturen of worden bijvoorbeeld gebruikt voor het voorspellen van onderhoud.

Bostik digitaliseert haar productieproces met Quinso 

Bostik Europe wilde haar productieproces verder optimaliseren. Men wilde met één systeem alle productieprocessen ondersteunen. Om dit te realiseren zorgde Quinso voor een volledig geautomatiseerd productieproces door de implementatie van QMES.

Een digitale brug tussen de Top Floor en Shop Floor bij Den Braven

Den Braven is een multinational met ongeveer 1.200 medewerkers, verdeeld over 8 productielocaties en 25 verkoop- en distributiekantoren. Daarnaast beschikt Den Braven over een wereldwijd netwerk van distributiepunten. Vanaf de oprichting in 1974 is Den Braven gespecialiseerd in de ISO-gecertificeerde…

Jurgen de Jong

Business Consultant

Interesse? Neem contact op!

Ons doel is om de digitale transformatie tot werkelijkheid te maken. Jurgen de Jong is een van onze specialisten op Integrated Smart Manufacturing. Hij helpt je graag verder!

Meer zoals dit