Quinso Manufacturing Execution System (Cloud)

Om als fabrikant succesvol te zijn en blijven is het belangrijk om de concurrent voor te blijven. Hierbij speelt het ophalen en analyseren van de juiste gegevens uit het SAP-systeem een onmisbare rol. Ook kostenreductie, efficiënte productieprocessen, etikettering en kwaliteitspoorten zijn belangrijke vereisten om je te onderscheiden. Om operationeel uit te blinken en te voldoen aan duurzaamheidsdoelen en -regelgeving, ontwikkelde Quinso het Quinso Manufacturing Execution System (QMES). Deze accelerator is gebaseerd op meer dan 13 jaar ervaring in de industrie en helpt jouw organisatie om ‘continu voorop te lopen’ en te focussen op realtime gegevens die voor jouw organisatie het verschil maken. 

QMES: de flexibele totaaloplossing 

QMES is de door ons zelf ontwikkelde digitale oplossing en dekt de hele supply chain van jouw organisatie. Van productie tot kwaliteit en van onderhoud tot magazijn. Het verhoogt de efficiëntie en verandert jouw organisatie in een slimme digitale fabrikant! De oplossing is gecertificeerd als SAP Partner Qualified Solution. 

Het maakt de productie intelligenter, slimmer, efficiënter en flexibeler. Hierdoor verbeter je de kwaliteit én verlaag je de kosten. Digitaliseren stelt jou als fabrikant in staat processen uit te voeren met weinig of geen menselijke tussenkomst. En het is effectief omdat het de kwaliteit en efficiëntie verhoogt en de kans op fouten verkleint. 

Directe voordelen

Blink uit met je operationele processen:

 1. Verlaag de uitvaltijd 
 2. Verminder afval en bereik je duurzaamheidsdoelen 
 3. Waarborg de naleving van wet- en regelgeving 
 4. Verminder kosten 
 5. Verkort de implementatie-tijd 
 6. Hands-on-training van QMES 

Waar bestaat de oplossing uit 

QMES is speciaal ontwikkeld om te fungeren als een accelerator tussen alle applicatie-eilanden gekoppeld aan PLC’s en sensoren. QMES Cloud is een end-to-end werkvloeroplossing gebaseerd op het SAP Business Technology Platform. Het heeft een directe verbinding tussen machines op de werkvloer en je operationele SAP ERP-systeem. 

Enkele out-of-the-box functionaliteiten

 • Master Data en Productie / process order integratie 
 • Monitoring van de werkplaats 
 • Orderverzending, voortgang-controle en uitvoering
 • Digitale instructies / Digitale shopfloor documenten 
 • Scanning 
 • Labelprinting 
 • Rapportages van uren, bevestigingen, actief verbruik, uitvaltijd en OEE
 • Scrapping 
 • RFID voor gebruikers 

Discovery Assessment

Om een duidelijk beeld te krijgen van de impact en implementatie van de QMES-oplossing op jouw organisatie heeft Quinso een unieke aanpak ontwikkeld. Hiermee bepalen we de behoeftes voor jullie organisatie en de reikwijdte van je organisatie. Tijdens een workshop ontwerpen we samen met jou out-of-the-box functionaliteiten die je nodig hebt om alle processen en behoeften te dekken. 

Lees meer over het assessment en wat het voor jou kan betekenen.

Bostik digitaliseert haar productieproces met Quinso 

Bostik Europe wilde haar productieproces verder optimaliseren. Men wilde met één systeem alle productieprocessen ondersteunen. Om dit te realiseren zorgde Quinso voor een volledig geautomatiseerd productieproces door de implementatie van QMES.

CoreDux gaat naar een volledig transparant productieproces

Transparantie in het productieproces, van helder plannen tot het voorkomen van storingen en direct bijsturen als nodig. Productieleiders die snel en makkelijk inzicht hebben in het proces. Productiemedewerkers die overzicht hebben in hun werkzaamheden en hun resultaat. Belangrijke redenen voor CoreDux om te kiezen voor QMES.

Een digitale brug tussen de Top Floor en Shop Floor bij Den Braven

Den Braven is een multinational met ongeveer 1.200 medewerkers, verdeeld over 8 productielocaties en 25 verkoop- en distributiekantoren. Daarnaast beschikt Den Braven over een wereldwijd netwerk van distributiepunten. Vanaf de oprichting in 1974 is Den Braven gespecialiseerd in de ISO-gecertificeerde…

Avebe en Quinso bouwen samen aan een foutloos en snel leverproces

Bas Wijnbergen: “Mede dankzij Quinso zijn we er nu in geslaagd ons bestaande logistieke proces inzichtelijker te maken. Onze producten vinden daardoor sneller hun weg naar de klant en retourzendingen zijn niet meer nodig.”

Jurgen de Jong

Business Consultant

Benieuwd naar wat QMES jouw organisatie kan opleveren?

Vraag nu een online introductiesessie van 30 minuten aan. Jurgen de Jong is een van onze specialisten op QMES. Hij helpt je graag verder!

Meer zoals dit