Quinso Manufacturing Execution System (Cloud)

Om als fabrikant succesvol te zijn en blijven is het belangrijk om de concurrent voor te blijven. Hierbij speelt het ophalen en analyseren van de juiste gegevens uit het SAP-systeem een onmisbare rol. Ook kostenreductie, efficiënte productieprocessen, etikettering en kwaliteitspoorten zijn belangrijke vereisten om je te onderscheiden. Om operationeel uit te blinken en te voldoen aan duurzaamheidsdoelen en -regelgeving, ontwikkelde Quinso het Quinso Manufacturing Execution System (QMES). Deze accelerator is gebaseerd op meer dan 13 jaar ervaring in de industrie en helpt jouw organisatie om ‘continu voorop te lopen’ en te focussen op realtime gegevens die voor jouw organisatie het verschil maken. 

QMES: de flexibele totaaloplossing 

QMES is de door ons zelf ontwikkelde digitale oplossing en dekt de hele supply chain van jouw organisatie. Van productie tot kwaliteit en van onderhoud tot magazijn. Het verhoogt de efficiëntie en verandert jouw organisatie in een slimme digitale fabrikant! De oplossing is gecertificeerd als SAP Partner Qualified Solution. 

Het maakt de productie intelligenter, slimmer, efficiënter en flexibeler. Hierdoor verbeter je de kwaliteit én verlaag je de kosten. Digitaliseren stelt jou als fabrikant in staat processen uit te voeren met weinig of geen menselijke tussenkomst. En het is effectief omdat het de kwaliteit en efficiëntie verhoogt en de kans op fouten verkleint. 

Directe voordelen

Blink uit met je operationele processen:

 1. Verlaag de uitvaltijd 
 2. Verminder afval en bereik je duurzaamheidsdoelen 
 3. Waarborg de naleving van wet- en regelgeving 
 4. Verminder kosten 
 5. Verkort de implementatie-tijd 
 6. Hands-on-training van QMES 

Waar bestaat de oplossing uit 

QMES is speciaal ontwikkeld om te fungeren als een accelerator tussen alle applicatie-eilanden gekoppeld aan PLC’s en sensoren. QMES Cloud is een end-to-end werkvloeroplossing gebaseerd op het SAP Business Technology Platform. Het heeft een directe verbinding tussen machines op de werkvloer en je operationele SAP ERP-systeem. 

Enkele out-of-the-box functionaliteiten

 • Master Data en Productie / process order integratie 
 • Monitoring van de werkplaats 
 • Orderverzending, voortgang-controle en uitvoering
 • Digitale instructies / Digitale shopfloor documenten 
 • Scanning 
 • Labelprinting 
 • Rapportages van uren, bevestigingen, actief verbruik, uitvaltijd en OEE
 • Scrapping 
 • RFID voor gebruikers 

Discovery Assessment

Om een duidelijk beeld te krijgen van de impact en implementatie van de QMES-oplossing op jouw organisatie heeft Quinso een unieke aanpak ontwikkeld. Hiermee bepalen we de behoeftes voor jullie organisatie en de reikwijdte van je organisatie. Tijdens een workshop ontwerpen we samen met jou out-of-the-box functionaliteiten die je nodig hebt om alle processen en behoeften te dekken. 

Lees meer over het assessment en wat het voor jou kan betekenen.

Onze klantverhalen

Wij zien dat organisaties nu belangrijke stappen zetten in het inzichtelijk maken van real time data in hun organisatie. Wij helpen je graag bij optimaliseren van je bedrijfsprocessen met een geïntegreerde oplossing binnen jouw SAP-systeem. Dus als je meer wilt weten over ons, ons bedrijf of oplossingen: wij zijn er voor jou! Bekijk alvast onze klantenreferenties!

Jurgen de Jong

Business Consultant

Benieuwd naar wat QMES jouw organisatie kan opleveren?

Vraag nu een online introductiesessie van 30 minuten aan. Jurgen de Jong is een van onze specialisten op QMES. Hij helpt je graag verder!

Meer zoals dit