SAP Variant Configurator

De SAP Variant Configurator wordt veelal gebruikt in de Metaal-, Kabel-, Papier-, Hout-, Textiel-, en Discrete Industrie waar men veel klant-specifieke producten produceert (afmetingen / specificaties). Met de SAP Variant Configurator is het in deze industrieën niet nodig om voor elk product een materiaal aan te maken.

SAP Variant Configurator oplossingen

De SAP Variant Configurator productoplossingen zijn specifiek ontworpen voor productiebedrijven met producten zoals metaal, kabels, houtproducten en papier, verpakkingen, bouwmaterialen, textielproducten en meubilair. Ongeacht de grootte van je bedrijf, krijg je de inzicht die nodig is om de efficiëntie te verhogen en de winst te vergroten.

Aan de hand van deze specificatie wordt vervolgens de juiste BOM opgebouwd en worden de meest efficiënte machines geselecteerd. Deze industrie verschilt met name van andere industrieën omdat er een hoog aantal karakteristieken en varianten van toepassing zijn, daarnaast zien we in deze industrieën vaak dat de productieprocessen het tegenovergestelde werken van assemblage: Uit 1 component produceert men meerdere eindproducten.

 • Naadloze integratie met alle SAP componenten die binnen deze branches gebruikelijk zijn;
 • De Variant Configurator is een standaard oplossing binnen de SAP S/4HANA Enterprise;

 • De Variant Configurator heeft industrie specifieke industrie kenmerken toegevoegd voor de metaal-, kabel-, papier-, hout-, textiel-, automobiel- en discrete Industrie;

 • De Variant Configurator is een gratis oplossing van SAP welke altijd naderhand toegevoegd kan worden aan uw bestaande SAP ERP.

Voordelen

 • Door gebruik te maken van de Variant Configurator is Master Data zeer eenvoudig te beheren. Dit levert significante tijdwinst op waarbij niet wordt ingeleverd op kwaliteit.
 • We dekken de volledige Supply Chain Cycle af, van Product Design, Configuratie, Capaciteitsplanning en Productie, tot het afleveren bij de klant in de juiste specificaties.
 • Ondersteuning van productieprocessen waar men uit 1 component meerdere (klant-specifieke) eindproducten produceert, hetgeen niet mogelijk is binnen standaard SAP zonder de Variant Configurator.

 • De Variant Configurator is compleet geïntegreerd in alle modules van SAP ECC en S/4HANA, daarnaast is er een naadloze integratie met SAP APO, SAP EWM, SAP MII en ORBIS MES.

Waarom Quinso?

Onze ervaring op met de Variant Configurator is uniek in Nederland, we zijn een van de weinige SAP partners in Europa met de juiste kennis en vaardigheden om deze SAP oplossing te implementeren. Inmiddels hebben wij de afgelopen jaren bij diverse klanten de Variant Configurator succesvol geïmplementeerd.

Bel mij terug

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Variant Configurator demo aanvragen

Contact

jan-tielemans-quinso-full

Jan Tielemans

Managing Consultant

+31 (0)73 206 22 00

Klantreferenties

Overige Supply Chain Execution oplossingen

Een breed palet aan tools voor succesvol ondernemen. Met de SAP ERP-oplossingen leg je niet alleen een solide basis voor een doelmatige bedrijfsstrategie, je verbetert ook jouw cashflow, je stroomlijnt bedrijfsprocessen en -operaties en je optimaliseert de services die je als bedrijf levert.

 • Meer dan 26 industriespecifieke oplossingen

 • Schaalbaar
 • Wereldwijd inzetbaar
 • Meertalig

Meer informatie

SAP S/4HANA is de nieuwste generatie ERP business suite van SAP. Het is een intelligente en volledig geïntegreerde ERP omgeving welke standaard gebruik maakt van de nieuwste technologieën zoals kunstmatige intelligentie en ‘Internet of Things’.

 • Cloud of On-Premise

 • Migratie van ECC naar S/4HANA

 • 500+ bewezen Best Practices

Meer over SAP S/4HANA