Carlisle halveert de productietijd van 10 naar 5 dagen door perfect teamwork met Quinso

In 2011 koos Carlisle Hardcast Europe voor SAP ERP, waarmee de topfloor van het productiebedrijf volledig werd geoptimaliseerd. In oktober 2014 was de shopfloor aan de beurt. Productieformulieren en balpennen maakten plaats voor geavanceerde schermen en de nieuwste software. “De efficiëntie op de productievloer is enorm toegenomen”, aldus Rob Reeve, Managing Director van Carlisle Hardcast Europe. “Dankzij Quinso ligt er nu een robuuste basis voor Lean Manufacturing.”

CARLISLE® CM Europe combineert de sterke punten van de Europese dochterondernemingen van CARLISLE® Companies Incorporated, een beursgenoteerde wereldwijde onderneming. De CARLISLE® Companies Inc. ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed scala aan producten die een verscheidenheid van niche‐markten bedienen: commerciële dakbedekking, energie, landbouw, mijnbouw, bouw, ruimtevaart-­ en defensie-elektronica, voedsel, gezondheidszorg en sanitair onderhoud.

Het geheim van het succes van CARLISLE® Companies Inc. is: decentrale bedrijven die worden gerund door ondernemend denken en handelen en managementteams die innovatieve product oplossingen voor de verschillende behoeften van onze klanten weten te brengen. Het wereldwijde team van ruim 12.000 werknemers werken dagelijks met de beste producten van superieure kwaliteit en een met uitzonderlijke service om de waarde van het merk CARLISLE® voortdurend te verbeteren.

1. Een krachtig en robuust Shopfloor Control Systeem

Carlisle Hardcast Europe onderscheidt drie fasen in het productieproces: (1) het produceren van de kleefstof, (2) het versnijden van de tape en (3) het verpakken van het eindproduct. De aansturing van dit proces was voorheen volledig op papier gebaseerd. Nu zijn er schermen op de productievloer geplaatst. De operator start een order en het systeem geeft precies aan welke producten

2. Praktische en razendsnelle Labeling Software

Er is een directe koppeling gemaakt tussen de software van NiceLabel en SAP ERP 6. De etiketten worden daardoor direct en automatisch gegenereerd bij het starten van een order. Reeve: “Dat werkt fantastisch. Er liggen altijd precies genoeg etiketten klaar, voor precies het juiste product. En als er een label vies wordt of scheurt, druk je zo weer een nieuwe af. Voorheen werd dit proces handmatig aangestuurd. Dat was arbeidsintensief en foutgevoelig, want er is bij ons een enorme diversiteit aan etiketten. Nu is het met één druk op de knop geregeld.”

Processen zonder ruis

Met het ERP-systeem en het Shopfloor Control Systeem heeft Carlisle Hardcast Europe een robuuste basis gelegd voor Lean Manufacturing. Reeve: “Ons productieproces loopt nu éénop-één met de automatisering; de ruis van het handmatig verwerken van informatie is helemaal weg. We hoeven vooraf geen
productieformulieren of labels meer klaar te maken, en we hoeven geen orders meer terug te melden. De klantenservice vindt de status van een order realtime terug in het systeem; dat scheelt weer een wandeling naar beneden. Met deze nieuwe manier van werken, besparen we wekelijks zo’n zestig uur aan administratief werk. En misschien wel belangrijker: doordat er geen wachttijden meer zijn, is de doorlooptijd van de productie teruggebracht van tien naar vijf dagen.”

De kracht van realtime

Wouter Vervoort, Project Manager bij Quinso, benadrukt de enorme voordelen van realtime analytics. “Het Shopfloor Control Systeem registreert alles. De betrouwbaarheid van het tracken en tracen van eindproducten is daardoor gestegen naar 100 procent en de machine-uren hoeven niet meer achteraf geregistreerd
te worden. De informatie in het systeem bevat waardevolle inzichten die helpen om de productievloer nóg efficiënter te benutten. Wanneer lag de productie ongepland stil? En wat was daar de oorzaak van? Binnenkort ziet Carlisle Hardcast Europe dat in één oogopslag via de Overall Equipment Effectivenes-rapportage (OEE).”

Quinso: proactief en pragmatisch

Hoewel het implementatietraject van Carlisle Hardcast Europe nog niet is afgerond, kijkt het bedrijf nu al terug op een succesvol project. Reeve: “Quinso heeft een ongekende specialistische kennis van manufacturing. Ze zijn betrokken, beheersen de fijne kneepjes van projectmanagement, nemen een sturende rol aan en
maken zaken bespreekbaar. Door die pragmatische en proactieve aanpak waren de consultants voor ons geen buitenstaanders, maar een perfecte aanvulling van het team.” Vervoort kan dat zeker beamen: “Het gaat écht om het team; daarmee leg je de beste basis voor succes.”

Oplossingen uit dit artikel

Manufacturing Integration & Intelligence

MII is een verbinding tussen de machines op jouw werkvloer en de operationele (ERP-)systemen binnen jouw organisatie.