< Terug naar overzicht

Onderzoek van Forrester wijst uit: SAP heeft de beste digitale operationele platformen voor productiebedrijven

Nu Enterprise Resource Planning (ERP) verouderd is en zakelijk succes belemmert, zal het in gaat zetten op de volgende generatie automatisering en artificial itelligence bepalen wie er voorop gaan lopen in de markt. Software aanbieders die moderne, flexibele en AI-gedreven oplossingen bieden, kunnen succesvol een digitale transformatie bieden aan hun klanten.  

In een onderzoek van Forrester worden 13 aanbieders onder de loep genomen om applicatie ontwikkelaars bij productiebedrijven inzicht te geven in welke aanbieder, passend bij hun behoeften, de juiste keuze is. Uit het onderzoek komt naar voren dat SAP de meest toonaangevende aanbieder is van digitale operationele platformen.

De belangrijkste kenmerken van digitale operationele platformen voor productiebedrijven

Digitale operationele platformen bieden aanvullende bedrijfsfunctionaliteiten die applicatie ontwikkelaars nodig hebben om toegevoegde waarde te leveren. En om in te spelen op de veranderende verwachtingen van stakeholders. De belangrijkste kenmerken die digitale operationele platformen onderscheiden van verouderde ERP-systemen zijn:

  • Geven door beschikbaarheid van meer data, betere adviezen om de onevenwichtigheid tussen vraag en aanbod op te lossen
  • Vereenvoudigen integratie en het werken vanuit best practices
  • Bevorderen succesvolle lange termijn strategische partnerschappen

SAP loopt voorop

Het Forrester Wave onderzoek ‘Digital Operations Platforms For Manufacturing Businesses’ belicht de vooruitstrevendheid van SAP. Aan de hand van 27 criteria’s heeft Forrester 13 aanbieders onderzocht die er het meest toe doen. Daaruit is geconcludeerd dat SAP als beste digitale bedrijfstransformatie bij hun klanten faciliteert.

SAP is de grootste digitale operationele platformen leverancier. Historisch gezien is SAP een dominante kracht op de markt voor complexe en wereldwijde technologische veranderingen bij grote organisaties. Maar SAP biedt ook frontoffice-oplossingen en producten voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB). SAP heeft de afgelopen jaren het ERP-aanbod gemoderniseerd naar S/4HANA, dat een AI-gedreven, gebruiksvriendelijk en flexibel product is.

SAP heeft nu meer dan 14.000 klanten met S/4HANA en een netwerk van duizenden partners in tal van industrieën, processen en regio’s. Het Forrester onderzoek benadrukt dat SAP een aantal uitzonderlijke sterke punten heeft, zoals flexibele facturering, in-memory planning en rapportages met live gegevens.

Het beste digitale operationele platform voor jouw productiebedrijf

Ben jij benieuwd naar wat S/4HANA voor jouw organisatie kan betekenen? Wil jij je ontwikkelen tot een Intelligent Manufacturer die slim gebruikt maakt van de technologische mogelijkheden om zijn business te laten groeien? De expertise die wij opgebouwd hebben, maakt dat we als geen ander in staat zijn jou daarbij te helpen. Neem gerust contact op met Hubert Wezenberg óf lees hier het gehele onderzoek van Forrester.

Deel:

Gerelateerd