Artificial Intelligence

Verbeter de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en veiligheid van productieprocessen met kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie, of de bekendere Engelse term artificial intelligence (AI), is de simulatie van menselijke intelligentie door machines en software. Deze Industry 4.0-technologie werkt door een grote hoeveelheid gegevens te analyseren op overeenkomsten en patronen en die vervolgens te gebruiken om voorspellingen te doen.

In de maakindustrie kan AI toegepast worden om beter te anticiperen op veranderingen. Hierdoor is het mogelijk om je bedrijfskosten te verlagen en de betrouwbaarheid van de productieketen te verhogen.

Hoe AI hieraan bijdraagt? In de productieprocessen kun je denken aan het voorspellen van storingen en onderhoud, waardoor productielijnen minder vaak en minder lang stilstaan. Bij kwaliteitscontroles zorgt AI ervoor dat deze nauwkeuriger verlopen en er sneller structurele afwijkingen ontdekt worden, omdat een medewerker die steekproeven uitvoert kleine afwijkingen sneller over het hoofd ziet. Of denk aan voorraadoptimalisatie, doordat AI je inzicht geeft in je voorraadbeheer en hoe je met minimale voorraad meer omzet behaalt.

Ontdek de mogelijkheden van AI met Quinso

Samen complexe bedrijfspuzzels oplossen is ons ding. We nemen je dan ook graag mee in de mogelijkheden voor jouw bedrijf op het gebied van AI en de voordelen die real-time inzicht in je processen en data opleveren. Denk aan het verbeteren van de werkwijze van je medewerkers, je producten en processen én de interactie met klanten.

Whitepaper

Intelligente ERP: belangrijke mogelijkheden voor bedrijven

Intelligente ERP systemen zijn een grote vooruitgang op traditionele ERP’s en kunnen deze systemen dan ook vervangen. Ze bieden een nieuw niveau van flexibiliteit voor organisaties, die verder gaat dan traditionele ERP-domeinen zoals supply chain, voorraadbeheer en finance.

Whitepaper: Join the SAP S/4HANA® Movement: Unlock the Value of the Age of Intelligence

Whitepaper

Hoe intelligente ERP veerkracht en herstel kan stimuleren

Intelligente ERP biedt een manier om met de uitdagingen waar organisaties mee worden geconfronteerd om te gaan. Denk aan hybride werken, klanten die steeds meer van je vragen en de noodzaak om innovaties te versnellen.

Joos van den Wittenboer

Principal Consultant

Meer informatie