Artificial Intelligence

SAP Business AI

Is AI een trend? Het is zeker een woord dat de laatste jaren te pas en te onpas gebruikt wordt. Alle organisaties realiseren zich dat het veel impact gaat hebben en dat ze er iets mee moeten, maar wat is vaak nog de grote vraag. Een trend is het volgens ons zeker niet. Ook voor jouw organisatie! 

De voordelen van AI

Nog maar een paar decennia geleden bevond het gebruik van AI zich in een “early adopter” stadium en was het potentieel ervan nog enigszins theoretisch. Sindsdien hebben AI-technologieën en -toepassingen vooruitgang geboekt en waarde toegevoegd aan bedrijven. En naarmate AI-technologieën verbeteren en ontstaan als de volgende golf van innovatie, verhoogt ook het menselijk begrip van hun potentieel en de creativiteit waarmee ze worden toegepast.

Tegenwoordig profiteren bedrijven van een steeds groter scala aan meetbare voordelen van AI-aangedreven systemen, waaronder de volgende vijf:

 1. Veerkrachtig bedrijf
  AI-oplossingen bieden niet alleen de mogelijkheid om data te beheren, maar ook om er bruikbare inzichten uit te halen. Met AI kunnen complexe processen worden geautomatiseerd, kunnen resources efficiënter worden gebruikt, kunnen verstoringen (en kansen) beter worden voorspeld en is aanpassing aan mogelijke storingen makkelijker.
 2. Betere klantenservice
  Met AI-technologieën kunnen bedrijven hun serviceaanbod personaliseren en in realtime met hun klanten communiceren. AI geeft bedrijfssystemen het vermogen om deze data te gebruiken en hun klanten beter te bedienen en te binden.
 3. Zekere besluitvorming
  Goede ondernemers streven er altijd naar om snel en goed geïnformeerd beslissingen te nemen. Hoe belangrijker de beslissing, des te groter de kans dat er talloze en complexe componenten en onderlinge afhankelijkheden mee verbonden zijn. AI helpt de wijsheid en ervaring van mensen uit te breiden met geavanceerde data-analyses en praktische inzichten die weloverwogen, realtime besluitvorming ondersteunen.
 4. Relevante producten en diensten
  Met AI-aangedreven systemen kunnen bedrijven tegelijk en in realtime naar tal van verschillende datasets kijken. Hierdoor kunnen ze bestaande producten wijzigen en nieuwe introduceren, op basis van de meest relevante en actuele markt- en klantdata.
 5. Betrokken werknemers
  AI-technologieën op het werk kunnen de last van eenvoudige taken verlichten en werknemers in staat stellen zich te richten op werk waar ze meer vervulling uit halen.

SAP Joule: je digitale co-pilot

SAP Joule, de nieuwste generatie AI-assistent van SAP, is ontworpen om gebruikers van SAP-systemen nóg meer gemak te bieden. SAP Joule biedt de mogelijkheid om in natuurlijke taal met de gebruiker te communiceren, waardoor complexe bedrijfsprocessen eenvoudiger én toegankelijker worden.

Wat direct opvalt binnen SAP Joule is de mogelijkheid om taken over verschillende SAP-applicaties te automatiseren. Denk hierbij aan het updaten van in- of verkoopgegevens, het goedkeuren van facturen of het instellen van planningsopdrachten. SAP Joule functioneert als digitale co-piloot die je bedrijfsprocessen stroomlijnt.

Profiteer van AI-integratie in al je bedrijfsprocessen

AI voor ERP en Finance

 • Verkort de gemiddelde betalingstermijn met intelligente factuurcontrole
 • Los fouten eenvoudiger op met slimme begeleiding
 • Wapen je tegen fraude met AI-ondersteunde detectie van afwijkingen
 • Automatiseer bedrijfsprocessen waarin veel moet worden gecommuniceerd

AI voor Supply chain

 • Voorspel de vraag van klanten en pas je snel aan veranderingen aan
 • Verbeter de kwaliteitscontrole met visuele, door AI ondersteunde inspecties en detectie van afwijkingen
 • Beperk risico’s met preventief onderhoudsadvies
 • Verhoog de productie-efficiëntie met intelligente automatische verzending

.

AI voor inkoop

 • Vereenvoudig het inkoopproces conform de regelgeving met aanbevelingen op het scherm
 • Stroomlijn gegevensextractie, minimaliseer het aantal fouten en beperk handmatige taken
 • Ontvang onderbouwde, normatieve begeleiding op kritieke beslismomenten
 • Creëer sourcingprojecten en -gebeurtenissen intuïtief, op basis van eerdere successen

.

AI in IT en platform

 • Integreer AI in je SAP applicaties met een bibliotheek met vooraf getrainde modellen
 • Beheer de levenscyclus van AI-modellen op één centrale plek
 • Implementeer AI-modellen op schaal en voer ze uit zonder de privacy van je gegevens in gevaar te brengen 
 • Vind verbanden in je gegevensset en voorspel toekomstige gebeurtenissen

.

Joos van den Wittenboer

Principal Consultant

Meer informatie