< Terug naar overzicht

Dé intelligente software voor een winstgevender productieproces

Organisaties zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om winstgevender te produceren en om tegelijkertijd aan de veranderende klantvraag te blijven voldoen. De productiemanager staat onder druk: hij moet zijn productie verhogen om de planning te halen, en down-time door storingen tot een minimum beperken. In dit blog vertellen Jurgen de Jong en Wouter Vervoort hoe je met SAP Manufacturing Integration & Intelligence (SAP MII) grip krijgt op storingen in het productieproces en daarmee efficiënter werkt.

De maakindustrie ontwikkelt zich razendsnel tot een intelligente industrie. Bij Quinso helpen we bedrijven om de volgende stap te zetten naar die nóg slimmere fabrikant. Dat doen we aan de hand van drie pijlers: technologie, mens en processen. Welke kansen biedt digitalisering? Hoe breng je je mensen in beweging? Welke nieuwe businessmodellen zijn er? En zelfs wat je daarin kunt leren van de natuur. Ook het verbinden van de shopfloor met de topfloor is onderdeel van deze intelligentieslag. Het verzamelen en op de juiste manier analyseren van data speelt hierin een essentiële rol.

De storingen en hun oplossingen

Data geven inzicht in storingen. Wij zetten de drie meest voorkomende storingen voor je op een rij, inclusief de intelligente oplossing van SAP MII, waardoor je de maximale productiecapaciteit benut.

 1. Machinestoring
  Een machine kan stilvallen door een technische storing. Met SAP MII is direct inzichtelijk waar de storing zit. De operator weet waar hij moet zijn en hoe hij de storing kan verhelpen. Door na iedere eerste storing een instructie op te stellen en in te voeren in het systeem, kan de volgende storing snel worden opgelost.
 2. Materiaalstoring
  Een rol tape die steeds vastloopt, of verpakkingsmateriaal dat is blijven zitten, kunnen we dankzij de MII oplossing traceren. Ook hier geldt, op zijn beeldscherm ziet de operator direct waar hij moet zijn om de storing te verhelpen.
 3. Logistieke storing
  Operators die minutenlang moeten wachten op materiaal. Kostbaar tijdverlies. Dankzij de verticale integratie (tussen shop- en topfloor) wordt het gehele proces geregistreerd, en de intelligentie analyseert wat het werkelijke probleem is.

Voordelen van SAP MII

Met MII kun je razendsnel en op ieder gewenst moment rapportages produceren op basis van de meest actuele data, en daarmee analyses maken. Alle resultaten in één overzichtelijk dashboard. Met deze inzichten kun je de shop- en topfloor maximaal integreren om de efficiëntie te verhogen. Je zal zien dat daarmee het aantal productiefouten afneemt en downtime en uitval teruglopen. Het resultaat? Lagere productiekosten en een verbetering van de productiekwaliteit.

Meer weten?

Ben jij benieuwd naar hoe jij meer winst uit je productieproces haalt met SAP MII? Wil jij je ontwikkelen tot een Intelligent Manufacturer die slim inspeelt op de ontwikkelingen in de industrie om zijn business te laten groeien? 

In het webinar 3 praktijkvoorbeelden voor meer winst uit je productieprocesbehandelen Wouter en Jurgen de top 3 die zij dagelijks tegenkomen. Ze laten zien op welke manier MII je ondersteunt om hiermee om te gaan:

 1. Het voorkomen of snel oplossen van storingen
 2. Het integreren van alle, aan productie gerelateerde, software oplossingen
 3. Het soepel in elkaar laten overlopen van processen

De expertise die Quinso opgebouwd heeft, maakt dat we als geen ander in staat zijn jou te helpen, zoals we ook deden bij Midocean, Oerlikon, Supertape en Hunter Douglas. Samen met hen ontwikkelden wij intelligente logistieke concepten, met SAP MII. Het resultaat? De productiecapaciteit nam toe en daardoor zetten ze nu de standaard in de branche!

Deel:

Oplossingen uit dit artikel

Manufacturing Integration & Intelligence

MII is een verbinding tussen de machines op jouw werkvloer en de operationele (ERP-)systemen binnen jouw organisatie.

Gerelateerd