Extended Warehouse Management

Door het steeds groter worden van magazijnen, de telkens hogere eisen die worden gesteld aan korte en betrouwbare levertijden en de steeds hogere eisen aan het efficiënt en effectief beheer van magazijnen, is het belang van goed magazijnbeheer de afgelopen jaren enorm toegenomen.
Voor het automatiseren van de processen is SAP Extended Warehouse Management (EWM) een oplossing.
Het systeem integreert hoog volume magazijnactiviteiten met complexe supply chain-logistiek en magazijn- en distributieprocessen, waardoor je een hoge mate van zichtbaarheid en controle krijgt. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Een magazijn runnen wordt steeds uitdagender. Hoe bied je je klanten de service die ze van je verwachten, tegen zo laag mogelijke kosten? Het SAP Extended Warehouse Management helpt je. Het stuurt de processen in jouw magazijn papierloos en digitaal aan. Het helpt jouw medewerkers om zo efficiënt mogelijk te werken en zo min mogelijk fouten te maken.

Functionele mogelijkheden

 • Inbound processen: Ondersteuning van putaway- en opslagstrategieën, cross-docking, yard management, value added services en quality management.
 • Outbound processen: Het uitvoeren picking, packing en shipping activiteiten. Wave picking, en replenishment.
 • Storage-bin management: Beheer van handling units, uitvoeren van goods slotting, voorraadtellingen en het bewerken van de fysieke voorraad.
 • Distributiecentrum processen: SAP EWM ondersteunt RF devices, voice functionality en stuurt automatische handlingsystemen aan door MFS (material flow systems).

Voordelen

SAP Extended Warehouse Management:

 • Levert maximale zichtbaarheid en controle in hoog  volume magazijnen
 • Ondersteunt een breed scala aan processen in uw magazijn
 • Optimaliseert de inzet van mensen en machines in uw magazijn
 • Beheert goederenbeweging in uw magazijn – van ontvangst tot verzenden
 • Draait op SAP S/4HANA en kan tot wel een miljoen goederen per dag aan

In welke omgeving is warehouse management nuttig?

De implementatie van een EWM is mogelijk in verschillende bedrijfsomgevingen. Het kan gaan om een: 

 • Distributiecentrum
 • Productiemagazijn
 • Transportmagazijn

SAP Extended Warehouse Management en NiceLabel

NiceLabel is een gecertificeerde oplossing voor SAP en wordt geleverd met een standaard integratie voor EWM. De gebruiker kan snel en eenvoudig via drag & drop labels maken. Het resultaat? Realtime labeling: op het moment dat er een pallet binnenkomt, rolt het juiste label meteen uit de printer.

De Klok Dranken digitaliseert haar warehouse met Quinso

Harry Smits, Manager Horeca Operations bij De Klok Dranken, en Gerard Mul, IT Business Partner bij De Kloks moederconcern Grolsch, vertellen hoe zij samen met Quinso de stap zetten van papieren naar digitale processen.

Avebe en Quinso bouwen samen aan een foutloos en snel leverproces

Bas Wijnbergen: “Mede dankzij Quinso zijn we er nu in geslaagd ons bestaande logistieke proces inzichtelijker te maken. Onze producten vinden daardoor sneller hun weg naar de klant en retourzendingen zijn niet meer nodig.”

Berton van Zutven

Managing Consultant

Meer informatie

Meer zoals dit