Internet of Things (IoT)2020-11-23T14:54:37+01:00

Internet of Things (IoT)

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Denk bijvoorbeeld aan machines op een productievloer welke zijn aangesloten op een cloud database. Maar ook in het dagelijks leven zijn steeds vaker apparaten online. Voorbeelden hiervan zijn thermostaten en zelfs wasmachines en koelkasten.

Het doel van IoT

Het Internet of Things ambieert alle aspecten van een mensenleven te integreren in een bruikbare, eenvoudig hanteerbare database. Deze data kan vervolgens gebruikt worden om verbruik, verloop en problemen te analyseren.

De waarde van deze data zit niet in het volume maar in datgene wat je ermee doet. Deze waardevolle informatie omzetten naar inzichten is een belangrijke eerste stap in het daadwerkelijk veranderen van jouw business.

De voordelen van IoT

Een moderne digitale core maakt deze inzichten contextueel, real-time en direct. En als je deze inzichten neemt en extraheert naar jouw externe omgeving ontstaat er een live business die intelligent, voorspelbaar en kansgedreven is. Je kunt dan actie ondernemen op basis van krachtig inzicht, direct business processen bijsturen en het meest belangrijke: je kunt innovatie stimuleren en optimaliseren. In essentie kan jouw bedrijf zich automatisch aanpassen aan elke situatie op elk moment. Of het nou is om potentiele uitdagingen te ontwijken of het grijpen van marktkansen in jouw externe omgeving.

IoT biedt niet alleen voordelen als verlagen van kosten, optimaliseren van productiviteit en hogere efficiëntie maar brengt jouw operational excellence en innovatie ook op een niveau wat je niet voor mogelijk had gehouden. Je zal nieuwe inkomsten, producten en diensten ontdekken. Kortom: een kans om jouw bedrijf opnieuw uit te vinden.

Waarom Quinso?

De ontwikkelaars van Quinso hebben al verschillende toepassingen bedacht en uitgevoerd met IoT in combinatie met het SAP HANA Cloud Platform.

The Internet of Things: How does it work?

Bel mij terug

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IoT demo aanvragen

Contact

Bram Hendriks

IoT specialist | SAPUI5 Developer

+31 (0)73 206 22 00

Internet of Things (IoT) blogberichten en nieuws

Bram in de wereld van… Connect to Innovate

Developer Bram op Connect to Innovate 2018: hét jaarlijkse inspiratie-event van SAP en de VNSG, speciaal voor professionals die mee willen met de digitale transformatie. In deze vlog neemt hij ons mee naar het event en laat hij de nieuwste [...]

Bram in de Wereld van… Mobile Innovation Lab

Afgelopen week stond het SAP Innovation Lab bij Forbo Flooring Systems in Assendelft. Bram neemt je in 'Bram in de Wereld van... Mobile Innovation Lab mee. Om samen met zijn camera een kijkje in het Lab te nemen om te [...]

Gerelateerde oplossingen

Ontwikkel snel nieuwe applicaties met tools voor agile softwareontwikkeling op een cloudplatform. Hierdoor implementeer, bouw en rol je veel sneller de oplossingen op het cloudplatform uit.

Meer informatie

ABAP (Advanced Business Application Programming) was tot voor kort dé programmeertaal voor het ontwikkelen van applicaties voor de SAP R/3. SAP originele business model voor R/3 is de voorloper van object-georiënteerd programmeren.

Meer informatie

Anno 2016 is de wens naar gebruikersvriendelijke applicaties groter dan ooit. Hiervoor introduceerde SAP in 2012 Fiori. Fiori mobiliseert de meest gebruikte bedrijfsfuncties in een collectie van apps met een simpele en makkelijk toegankelijke user experience, welke goed werkt op desktop, tablet en smartphone.

Meer informatie
Ga naar de bovenkant