Internet of Things

Maak je processen efficiënter en krijg nieuwe inzichten met Internet of Things

De term Internet of Things (IoT) staat voor het verbinden van apparaten, zodat ze onderling informatie delen. Eén van de branches waarin IoT-technologie het snelste groeit, is productie en logistiek. In een fabriek betekent dit dat producerende machines, machineonderdelen, geproduceerde producten en halffabricaten draadloos zijn aangesloten op een netwerk.

Sensoren kunnen mechanische problemen detecteren en zelfs voorspellen om alles soepel te laten verlopen. Ze kunnen ook operationele data verzamelen en analyseren om de workflows en processen te vinden die het snelst en meest efficiënt zijn.

De grootste voordelen?

  • IoT helpt je om op een slimme manier je organisatie te verbeteren. Via geplaatste sensoren ontvang je als organisatie real-time data waarop je je business kunt sturen.
  • Verhoogde productiviteit en efficiëntie van bedrijfsactiviteiten: er kan sneller ingegrepen worden als er iets misgaat.
  • De fysieke wereld eenvoudig en naadloos verbinden met de digitale wereld.
  • Verbonden activa en preventief en voorspellend onderhoud.
  • Meer aandacht voor duurzaamheid: slimme apparaten kunnen onze leefomgeving monitoren en bijvoorbeeld waarschuwen als er gevaar dreigt door bepaalde (giftige)stoffen.

IoT is dus geen hype die voorbij waait, maar een trend die een grote rol gaat spelen in de markt, supply chain en je organisatie. Het wordt ook wel de vierde golf van de industriële revolutie genoemd, ofwel Industry 4.0.

Zet IoT in met Quinso

Bij Quinso omarmen we vooruitgang en prikkelen we onze klanten om hetzelfde te doen. Door IoT in te zetten kun je bijvoorbeeld een rechtstreekse verbinding tussen de machines op je werkvloer en de operationele (ERP-)systemen binnen jouw organisatie maken. Hiermee kun je informatie over orders, materialen, de status van apparatuur, kosten en productiekwaliteit allemaal beschikbaar maken, zodat je de juiste beslissingen kunt nemen. SAP S/4HANA is de nieuwste generatie ERP business suite van SAP en maakt gebruik van deze technologie. Hierdoor kun je processen verbinden en je bedrijf integreren in de digitale wereld.

Optimaliseer de supply chain - Integreer Labeling met SAP

Whitepaper

Optimaliseer de supply chain: zo integreer je Labeling met SAP

In het afgelopen decennium zijn geavanceerde technologieën snel toegenomen. En met de toename van de verwachtingen van klanten vereist het bedrijven om sneller te handelen en te voldoen aan klant specifieke vragen. De huidige toeleveringsketens moeten zich snel aanpassen om wendbaar te blijven, om zo het reactievermogen te optimaliseren en de efficiëntie te maximaliseren.

industrial internet

Whitepaper

Hoe het Industrial Internet je labeling process beïnvloedt

Het Internet of Things (IoT) en het Industrial Internet (IIoT) worden gezien als de sleutel tot het bieden van meer transparantie en traceerbaarheid voor fabrikanten. Dit is nodig om te voldoen aan de steeds groter wordende reeks van eisen en voorschriften in de branche. Ook helpt het bij het optimaliseren van productieprocessen en zo te concurreren op de huidige markt.

Joos van den Wittenboer

Principal Consultant

Meer informatie