Industry 4.0

Door Industry 4.0 technologieën toe te passen wordt de capaciteit van je bedrijf steeds hoger, terwijl er minder repetitieve, menselijke handelingen nodig zijn

Industry 4.0 is de vierde industriële revolutie, waarin nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence (AI), Robotic Process Automation (RPA) en Internet of Things (IoT) samenkomen.

Het sleutelwoord van deze revolutie? Dat is data. Machines verzamelen zoveel mogelijk data om vervolgens conclusies te trekken en hier zelfstandig van te leren. Hierdoor worden de maakbedrijven van de toekomst autonomer. Bij een verandering in de vraag passen machines de productie aan en bij een storing verzint het systeem een alternatieve oplossing. Dat levert lagere kosten, minder fouten en minder repeterende taken voor medewerkers op. Ook kunnen bedrijven hierdoor nog beter inspelen op de wensen van klanten.

Wil je vooroplopen op de concurrentie en die positie behouden? Dan is het van belang dat het management zich maximaal committeert en fors in Industry 4.0 technologieën investeert. Ook is het belangrijk om digitale vaardigheden in de organisatie te verwerven, want het is cruciaal dat medewerkers de slimme functies begrijpen en weten hoe ze deze moeten gebruiken.

Transformeer en optimaliseer met Industry 4.0 en Quinso

Industry 4.0 geeft veel mogelijkheden voor optimalisatie. Wil je weten met welke technologieën je het beste kan beginnen? Laten we samen kijken welke processen het meest bepalend zijn voor jouw organisatie en welke het meest gebaat zijn bij transformatie. Wij hebben ruime ervaring in de maakindustrie en het integreren van de complete supply chain. Zo krijg je sneller informatie van je leverancier en kan je sneller schakelen met je klanten.

Infographic Industry 4.0

Welke technologieën gaan de komende jaren een grote rol spelen?

Bij Quinso willen we onze klanten graag ondersteunen in hun reis naar een compleet gedigitaliseerde supply chain. Max Bouwmeester, consultant bij Quinso, onderzocht welke technieken van Industry 4.0 volgens organisaties de grootste rol gaan spelen de komende jaren. Door het in kaart brengen van de bevindingen kunnen we onze klanten nog beter helpen bij het behalen van hun doelstellingen.

Whitepaper

Hoe intelligente ERP veerkracht en herstel kan stimuleren

Intelligente ERP biedt een manier om met de uitdagingen waar organisaties mee worden geconfronteerd om te gaan. Denk aan hybride werken, klanten die steeds meer van je vragen en de noodzaak om innovaties te versnellen.

Niek Geene

Business Consultant

Meer informatie