Process manufacturing

Process manufacturing is de tak van productie die wordt geassocieerd met het produceren op basis van recepten in tegenstelling tot discrete manufacturing.

Voorbeelden van Process manufacturing zijn de voedingsmiddelen-, dranken-, chemische, farmaceutische, verpakte consumentengoederen, en biotechnologische industrie. De relevante factoren zijn ingrediënten en niet onderdelen, formules, geen bill of materials en bulk, geen afzonderlijke eenheden. Het is meer dan een verschil in terminologie; de termen karakteriseren verschillende productiebenaderingen.

Chemische industrie

Onzekerheid, complexiteit en regelgevend toezicht nemen toe in de huidige markt. Om voor duurzame groei en prestaties te zorgen, moeten chemische bedrijven voortdurend innoveren en hun producten, processen en business modellen aanpassen.

Waarom Quinso?

Quinso biedt naast de SAP Best Practices for Chemicals ook SAP EHS Management. Samen kunnen we bepalen van welke onderdelen uit deze oplossingen u het meest kunt profiteren. Waar maatwerk de voorkeur geniet boven de standaard oplossing, kan Quinso het project op zich nemen van specificatie, ontwikkeling tot implementatie.

Vele van onze consultants zijn actief in de chemische industrie; als onderdeel van hun vroegere dienstbetrekking of anderszins betrokken bij projecten. Met deze ervaring begrijpen wij de essentie van uw bedrijf en de uitdagingen met welke u wordt geconfronteerd. We maken gebruik van SAP Best Practices for Chemicals tijdens de implementatie, deze oplossing ondersteunt een tal van chemie industrie-specifieke scenario’s.

Mill industrie

Onze software voor grondstoffen geeft u een sterkere concurrentiepositie, omdat u sneller op veranderingen kunt inspelen. Beter inzicht als basis voor meer vertrouwen bij beslissingen voor verbetering van operationele activiteiten of aanpassingen van de productportefeuille.

Waarom Quinso?

Met onze oplossingen voor SAP Mill streeft u winstgevendheid en groei na op meerdere fronten:

  • Je kunt voldoen aan de toenemende verwachtingen van uw klanten, door producten op tijd te leveren die voldoen aan de gestelde specificaties, tegen lage kosten.
  • Je beheert productie- en de logistieke taken efficiënt en blijft hierdoor concurrerend
  • Je maximaliseert het rendement op activa en verhoogd marges

Food industrie

Een van de sectoren waarin Nederland wereldwijd sterk is: de foodsector. De Nederlandse agri- & foodsector blinkt uit in innovaties en productiviteit. Het is erg belangrijk om deze internationale posities vast te houden en nog verder uit te breiden.

Waarom Quinso?

Quinso biedt naast de SAP Best Practices for Food ook SAP Environment, Health & Safety Management. Samen kunnen we bepalen van welke onderdelen uit deze oplossingen u het meest kunt profiteren. Waar maatwerk de voorkeur geniet boven de standaard oplossing, kan Quinso het project op zich nemen van specificatie, ontwikkeling tot implementatie.

Vele van onze consultants zijn actief in de food industrie; als onderdeel van hun vroegere dienstbetrekking of anderszins betrokken bij projecten. Met deze ervaring begrijpen wij de essentie van uw bedrijf en de uitdagingen met welke u wordt geconfronteerd. We maken gebruik van SAP Best Practices for Food & Beverage tijdens de implementatie, deze oplossing ondersteunt een tal van food industrie-specifieke scenario’s.

Contact

Bram Hendriks

IoT specialist | SAPUI5 Developer

+31 (0)73 206 22 00

Een greep uit onze klanten binnen Process manufacturing

Oplossingen voor jouw branche

Variant Configurator

De Industry Solution Mill wordt veelal gebruikt in de Metaal-, Kabel-, Papier-, Hout-, Textiel-, Automobiel- en Discrete Industrie waar men veel klant-specifieke producten produceert. Met IS Mill is het in deze industrieën is het niet nodig om voor elk product een materiaal aan te maken.

Meer informatie

S/4HANA Enterprise Management

SAP S/4HANA is de nieuwste, 4e generatie van de SAP Business Suite, de ERP software die u nu in uw organisatie gebruikt. Op termijn gaat S/4HANA de huidige versie R3 vervangen. Alle bestaande modules worden opnieuw opgebouwd. Deze transitie is nu in volle gang.

Meer informatie

SAP Manufacturing Execution

SAP Manufacturing Execution (SAP ME) is een krachtige, schaalbare MES oplossing op enterprise-level die het mogelijk maakt voor fabrikanten om de productie van shopfloor operaties en verrichtingen op de werkvloer uit te voeren en te beheren.

Meer informatie