Environment, Health and Safety

Ontdek waarom je keuze voor een ERP-systeem niet alleen invloed heeft op je inkomsten en kosten, maar ook op je ondernemende activiteiten op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en veiligheid.

Gewoonlijk gaat het primaire doel om kwantificeerbare voordelen, zoals verhoging van de inkomsten, verlaging van kosten of verbetering van het rendement van investeringen. Daarnaast is SAP S/4HANA ook een platform voor innovatie en groei, evenals mogelijkheden om risico’s te verminderen en te voldoen aan de groeiende compliance- en duurzaamheidseisen met de Environment Health and Safety Management (EHS) oplossing.

SAP Environment Health and Safety Management

De SAP EHS Management is een cloudgebaseerde oplossing die milieu- en gezondheidsproblemen integreert met de bedrijfsprocessen van het bedrijf. Dit helpt je om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Het biedt tools voor het volgen van gevaarlijke stoffen, het beheren van afval en het implementeren van gezondheids- en veiligheidsprogramma’s.
Je kunt activiteits- en operationele data, bijvoorbeeld over het verbruik van brandstof of elektriciteit, verzamelen en analyseren, en waarschuwingen instellen als kritische niveaus dreigen te worden overschreden en de veiligheid in het geding komt. Dit helpt ook om ongeplande uitval te voorkomen, zodat de operationele continuïteit beter gewaarborgd is.

Krijg inzicht in de milieueffecten van uw producten

Met SAP Product Footprint Management kun je CO2-uitstoot verlagen, je producten duurzamer maken en de ecologische voetafdruk van producten bekendmaken aan regelgevende instanties. De applicatie haalt gegevens uit SAP S/4HANA en bronnen van derden en analyseert deze binnen SAP Analytics Cloud. SAP Product Footprint Management vormt een aanvulling op de bestaande SAP Environment, Health, and Safety Management en draait tevens op het SAP Business Technology Platform.

Producten duurzaam maken en afval verminderen

Dankzij de live connectiviteit met SAP S/4HANA heeft de oplossing SAP Responsible Design and Production toegang tot systeemdata van derden en combineert zij deze met wereldwijde regelgeving, zodat je Extended Producer Responsibility (EPR), belasting op plastics en andere verplichtingen van het bedrijf op het gebied van materiaalkeuzes kunt doorrekenen. De oplossing is ontworpen om je te helpen producten duurzaam te maken en afval te verminderen.

Beheren van labels – van labelontwerp tot print

Loftware’s NiceLabel Label Cloud is de eenvoudigste, maar toch meest uitgebreide cloud labeloplossing op de markt. Het helpt organisaties bij het beheren van labels – van labelontwerp tot print en elke stap daartussenin. Label Cloud standaardiseert het volledige labeling process op één platform. De gebruikers kunnen zelf eenvoudig en snel via drag & drop labels maken.  Het resultaat is dat je organisatie sneller kan inspelen op de veranderende markt en klantbehoeftes. Hierdoor kun je sneller schakelen en producten sneller op de markt brengen, wat weer bijdraagt aan de versterking van je concurrentiepositie. Daarnaast zijn de oplossingen van Loftware gecertificeerd als een ondersteunende oplossing en met een standaard integratie voor SAP ECC, SAP S/4HANA, SAP MII, SAP EWM en SAP EHS.

FrieslandCampina optimaliseert haar internationale handel met Quinso

Dagelijks vinden de producten van het zuivelconcern hun weg vanuit meer dan twintig Nederlandse productielocaties en magazijnen naar ruim honderd landen wereldwijd. Alle locaties werken met SAP Global Trade Services (SAP GTS), een administratieve oplossing voor import, export en trade compliance.

Sander van der Veen

Business Consultant

Meer informatie

Meer zoals dit