Digital Manufacturing Cloud

Binnen verschillende industrieën zijn er verschillende manieren waarop de productie wordt uitgevoerd en ze vertrouwen allemaal op digitale technologieën om productieprocessen te ondersteunen en uit te voeren. De oplossingsvereisten zijn vaak complex en omvatten de integratie van machines op de werkvloer, het uitvoeren van geavanceerde analyses en het inbouwen van geavanceerde technologieën. SAP Digital Manufacturing Cloud (DMC) is een cloudgebaseerd productie-uitvoeringssysteem (MES) dat is ontworpen om de link te vormen tussen productie en bedrijf in supply chain management.

Wat doet SAP Digital Manufacturing Cloud?

SAP Digital Manufacturing Cloud is een realtime data- en analyse gebaseerd productie-uitvoeringssysteem (MES) binnen de cloud en breidt de functionaliteiten van een klassieke MES vele malen uit. Digital Manufacturing Cloud maakt gebruik van Industry 4.0 technieken om systemen in het productieproces met elkaar en met de werkvloer te integreren. Denk aan integraties met MES-systemen, maar ook aan een integratie met SAP S/4HANA. Dit zorgt voor snellere en consistentere inzichten. Het stelt stakeholders in staat om de productieprestaties te analyseren en processen te verbeteren. In realtime én op basis van voorspellende data, waardoor kosten door bijvoorbeeld een defect verminderen. Daarnaast bevordert het de duurzaamheid van de organisatie, doordat het werken met papier in de fabriek verleden tijd is. Door het on-premises portfolio van digitale productieoplossingen uit te breiden, kun je profiteren van de volgende voordelen.

Voordelen Digital Manufacturing Cloud:

 • Volledig configureerbare oplossing welke makkelijk is aan te passen aan uw productieproces
 • Gedetailleerde en consistente real-time inzichten in de uitvoering van productieprocessen waarmee het productieproces continu verbeterd kan worden.
 • Verhoog productieprestaties door te analyseren, via efficiënte en intuïtieve KPI’s en analyses
 • Voorkom potentiële storingen, waarborg kwaliteit en bespaar kosten door voorspellende data door inzicht in alle fabrieken, tot aan de productieapparatuur aan toe
 • Optimalisatie van korte termijn- en seizoensplanning van de shopfloor werkzaamheden
 • Vergaande automatisering van de productie-uitvoering
Digital Manufacturing Cloud

Drie hoofdonderdelen

Er zijn verschillende functionaliteiten gecombineerd binnen SAP Digital Manufacturing Cloud. Deze functionaliteiten zijn opgesplitst in drie hoofdonderdelen die allemaal afzonderlijk kunnen worden gelicenceerd en functioneren als zelfstandige oplossingen:

 1. SAP Digital Manufacturing Cloud for Execution
  Organiseer, stuur en bewaak de werkvloer met de centrale MES-oplossing. Intuïtieve gebruikersinterfaces en moderne, procesgerichte functies zoals de resource- en orderverzending.
 2. SAP Digital Manufacturing Cloud for Insights
  Een analyse voor het optimaliseren van fabrieksprestaties en ROI. Verscherpt productie-inzichten van ondernemings- tot fabrieksniveau.
 3. SAP Digital Manufacturing Cloud for Resource Orchestration
  Is een planningstool waarmee productiesupervisors kunnen werken om operaties te controleren en gebeurtenissen te bewaken op de vloer.

Onze klantverhalen

Wij zien dat organisaties nu belangrijke stappen zetten in het inzichtelijk maken van real time data in hun organisatie. Wij helpen je graag bij optimaliseren van je bedrijfsprocessen met een geïntegreerde oplossing binnen jouw SAP-systeem. Dus als je meer wilt weten over ons, ons bedrijf of oplossingen: wij zijn er voor jou! Bekijk alvast onze klantenreferenties!

Wouter Vervoort

Business Consultant

Meer informatie

Digital Manufacturing Cloud optimaliseert de planning van je productieactiviteiten, geplande arbeid, productietools en zorgt voor een optimaal gebruik van je machines op de werkvloer door uitvoering, zichtbaarheid en analyses te integreren. Meer weten? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

Meer zoals dit