Plant Connectivity

ERP-software zoals S/4HANA is meestal geïntegreerd met vele andere oplossingen en technologieën die bedrijven gebruiken. Dat geldt ook voor Manufacturing Execution systemen (MES). Aangezien MES een tussenstap is tussen ERP en procesbesturingssysteem, is SAP S/4HANA ook verbonden met de procesbesturingssystemen.

PCo, de brug tussen apparatuur en MES

SAP Plant Connectivity (SAP PCo) is de brug tussen apparatuur en MES. SAP PCo maakt de uitwisseling van gegevens mogelijk tussen procesbesturingssystemen, plant Historian-systemen, SPC-systemen, Industrial Internet of Things (IIoT)-apparaten, beheerapparatuur, TCP Sockets etc. PCo bevraagt ​​gegevens van bronsystemen met behulp van een breed scala aan ondersteunde protocollen. Deze gegevens worden door PCo naar het geconfigureerde bestemmingssysteem gestuurd, zoals 

De kracht van SAP Plant Connectivity is de uitgebreide set aan connectietypes die voorkomen op de productievloer en het bi-directionaal uitwisselen van gegevens tussen de Shop Floor en de Top Floor.

Voordelen

  • PCo kan snel worden geconfigureerd. Er is geen maatwerk nodig om bronsystemen te verbinden met de Shop Floor
  • PCo kan communiceren met een groot aantal software-systemen op de werkvloer
  • PCo systeem kan worden geconfigureerd voor één of meer locaties
  • Gestandaardiseerde en cross-site connectiviteit op de werkvloer

Bostik digitaliseert haar productieproces met Quinso 

Bostik Europe wilde haar productieproces verder optimaliseren. Men wilde met één systeem alle productieprocessen ondersteunen. Om dit te realiseren zorgde Quinso voor een volledig geautomatiseerd productieproces door de implementatie van QMES.

Een digitale brug tussen de Top Floor en Shop Floor bij Den Braven

Den Braven is een multinational met ongeveer 1.200 medewerkers, verdeeld over 8 productielocaties en 25 verkoop- en distributiekantoren. Daarnaast beschikt Den Braven over een wereldwijd netwerk van distributiepunten. Vanaf de oprichting in 1974 is Den Braven gespecialiseerd in de ISO-gecertificeerde…

Peter De Wilde

Senior Consultant

Meer informatie

Meer zoals dit