Plant Connectivity

ERP-software zoals S/4HANA is meestal geïntegreerd met vele andere oplossingen en technologieën die bedrijven gebruiken. Dat geldt ook voor Manufacturing Execution systemen (MES). Aangezien MES een tussenstap is tussen ERP en procesbesturingssysteem, is SAP S/4HANA ook verbonden met de procesbesturingssystemen.

PCo, de brug tussen apparatuur en MES

SAP Plant Connectivity (SAP PCo) is de brug tussen apparatuur en MES. SAP PCo maakt de uitwisseling van gegevens mogelijk tussen procesbesturingssystemen, plant Historian-systemen, SPC-systemen, Industrial Internet of Things (IIoT)-apparaten, beheerapparatuur, TCP Sockets etc. PCo bevraagt ​​gegevens van bronsystemen met behulp van een breed scala aan ondersteunde protocollen. Deze gegevens worden door PCo naar het geconfigureerde bestemmingssysteem gestuurd, zoals 

De kracht van SAP Plant Connectivity is de uitgebreide set aan connectietypes die voorkomen op de productievloer en het bi-directionaal uitwisselen van gegevens tussen de Shop Floor en de Top Floor.

Voordelen

  • PCo kan snel worden geconfigureerd. Er is geen maatwerk nodig om bronsystemen te verbinden met de Shop Floor
  • PCo kan communiceren met een groot aantal software-systemen op de werkvloer
  • PCo systeem kan worden geconfigureerd voor één of meer locaties
  • Gestandaardiseerde en cross-site connectiviteit op de werkvloer

Onze klantverhalen

Wij zien dat organisaties nu belangrijke stappen zetten in het inzichtelijk maken van real time data in hun organisatie. Wij helpen je graag bij optimaliseren van je bedrijfsprocessen met een geïntegreerde oplossing binnen jouw SAP-systeem. Dus als je meer wilt weten over ons, ons bedrijf of oplossingen: wij zijn er voor jou! Bekijk alvast onze klantenreferenties!

Peter De Wilde

Senior Consultant

Meer informatie

Meer zoals dit