< Terug naar overzicht

Waarom en hoe stap je over naar S/4HANA

De overstap naar SAP S/4HANA is essentieel voor bedrijven die voorop willen lopen in de digitale economie. Dit geavanceerde systeem stelt organisaties in staat om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen, efficiëntie te verhogen, en de concurrentie een stap voor te zijn. De noodzaak van deze overstap wordt gedreven door de behoefte aan meer flexibiliteit, betere data-analyse en integratie, en de mogelijkheid om snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden.

engineer ceckt zijn laptop om de data van de fabriek te controleren.

SAP S/4HANA biedt een platform dat niet alleen de manier waarop bedrijven opereren transformeert maar ook hoe ze waarde creëren uit hun data. Met realtime inzichten en geïntegreerde bedrijfsprocessen kunnen beslissingen sneller en op basis van nauwkeurige gegevens worden genomen. Dit leidt tot:

  • verbeterde klanttevredenheid
  • optimalisatie van de supply chain
  • significante verhoging van de productiviteit en omzet

Bovendien, nu SAP heeft aangekondigt te stoppen met de ondersteuning van SAP ECC na 2027, is overstappen geen kwestie van ‘of’, maar ‘wanneer’. Bedrijven die de overstap naar S/4HANA maken, positioneren zichzelf niet alleen voor succes vandaag maar ook voor toekomstige groei en innovatie.

De overstap van SAP ECC naar SAP S/4HANA in 3 fasen  

Wanneer jouw organisatie de overstap van SAP ECC naar SAP S/4HANA overweegt, is het belangrijk om te weten dat dit proces in drie belangrijke fasen is onderverdeeld: Discovering, Moving Smart, en Walking Ahead.

de afbeelding laat de eerste stap zien in de 3 fasen van overstap van ECC naar S/4HANA namelijk: Discovering

1. Discovering

In deze fase doe je onderzoek. Je kijkt naar wat jouw organisatie nodig heeft en stelt een duidelijk plan op. Het is alsof je een reis voorbereidt: je bepaalt de bestemming en plant de route.

de afbeelding laat de eerste stap zien in de 3 fasen van overstap van ECC naar S/4HANA namelijk: Moving smart

2. Moving Smart naar SAP S/4HANA

Nu begin je aan de reis. Je neemt alle voorbereidingen die je in de Discovering fase hebt getroffen en brengt ze in de praktijk. Dit is de fase waarin het echte werk gebeurt: de installatie en implementatie van SAP S/4HANA. Denk hierbij aan het pakken van je koffers en daadwerkelijk op reis gaan.

de afbeelding laat de eerste stap zien in de 3 fasen van overstap van ECC naar S/4HANA namelijk: Walking ahead.

3. Walking Ahead met SAP S/4HANA

Eenmaal aangekomen op je bestemming, stop je niet. Je blijft verkennen, leren en aanpassen. Dit is vergelijkbaar met het gebruiken van SAP S/4HANA in de dagelijkse praktijk. Je blijft zoeken naar manieren om het systeem te verbeteren en te zorgen dat het blijft voldoen aan de behoeften van je organisatie.

Deze drie fasen helpen je niet alleen om succesvol over te stappen naar SAP S/4HANA, maar zorgen er ook voor dat je organisatie continu blijft verbeteren en innoveren. Dit traject is essentieel voor bedrijven die voorop willen blijven lopen in hun branche.

Download expertpaper

Wil je een diepgaander inzicht krijgen in elke fase en ontdekken hoe je de overstap naar SAP S/4HANA naadloos en succesvol kunt maken? Duik dan in ons expertpaper: 7 x onmisbaar bij de overstap van SAP ECC naar SAP S/4HANA. Annemarie de Jong en Joos van de Wittenboer, beiden business consultant, delen in deze expertpaper de 7 factoren die onmisbaar zijn voor het succesvol overstappen op SAP S/4HANA Cloud. Deze succesfactoren zijn van waarde voor elke organisatie die de overstap wil maken. Vanuit Quinso zijn wij gespecialiseerd in de industrie en groothandelsbranche. Vandaar dat deze expertpaper in het bijzonder geschreven is voor die branches.

Deel:

Gerelateerd