SAP NetWeaver Process Integration / Orchestration (PI/PO)2020-11-23T15:01:15+01:00

SAP NetWeaver Process Integration / Orchestration (PI/PO)

SAP NetWeaver Process Integration

SAP Process Integration (PI) wordt op dit moment bij meer dan drieduizend organisaties intensief ingezet voor service gerichte architectuur (SOA). Bij deze organisaties wordt NetWeaver PI ingezet ten behoeve van integratie – zowel application-to-application (A2A) als business-to-business (B2B) – en een versnelde ontwikkeling van samengestelde applicaties.

SAP NetWeaver PI is specifiek ingericht voor een solide uitwisseling van een grote hoeveelheid data tussen verschillende bedrijfsapplicaties. De speciale constructie zorgt voor het optimaal draaien van de processen aan de hand van processcenario’s uit de praktijk. Dit is een vereiste bij Enterprise Resource Planning (ERP).

Ook zijn de diverse eindlocaties beter in staat om berichten zo snel mogelijk te verwerken dankzij mogelijkheden op transport- en procesniveau – voor bijvoorbeeld parallelle verwerking, het comprimeren van berichten en de afhandeling van transacties.

NB. De huidige versie van SAP PI heette voorheen SAP Exchange Infrastructure (SAP XI)

Voordelen

Om procesgerichte samenwerking tussen SAP en overige softwarepakketten mogelijk te maken, maakt SAP PI gebruik van open standaarden. Hierdoor is het enerzijds mogelijk om SAP  PI in te zetten in één organisatie, anderzijds kunt u SAP PI ook grensoverschrijdend inzetten.

SAP PI biedt de volgende voordelen:

 • U kunt procesinnovatie versnellen door middel van Enterprise Services en voorverpakte integratiecontent, zoals interfaceschema’s, mappings en componenten van bedrijfsprocessen en bedrijfsscenario’s.
 • U kunt applicaties en gegevensbronnen met elkaar verbinden om processen te integreren via XML- en WebService-gebaseerd berichtenverkeer (op basis van de betreffende standaarden).
 • U kunt de integratiekosten beperken en de communicatie met zakenpartners verbeteren met behulp van industriestandaarden op het gebied van protocols en met een open adapter architectuur waarmee u partneradapters kunt benutten om bedrijfsbrede connectiviteit met het netwerk te garanderen.
 • U kunt bedrijfsprocessen van begin tot eind beheren met tools (gestoeld op modellen) waarmee u bedrijfsprocessen kunt ontwerpen, organiseren, uitvoeren, bewaken en analyseren.
 • U kunt B2B-integratie ondersteunen door het gebruik van een overeengekomen protocol gebaseerd op industriestandaarden als RosettaNet.
 • U kunt repeterende taken automatiseren met behulp van BPEL (een programmeertaal voor het uitvoeren van bedrijfsprocessen) indien vooraf gedefinieerde datastromen nodig zijn en in combinatie met Business Activity Monitoring (BAM)-software.

Waarom Quinso?

Als vanzelfsprekend beschikt Quinso over de juiste mensen met kennis van SAP PI. Wat echter nog belangrijker is: Quinso beschikt ook over mensen die veel kennis hebben van alle processen en modules die nodig zijn om de juiste data uit te wisselen en de processen op elkaar kunnen laten aansluiten.

SAP PI/PO oplossingen

Quintech biedt haar klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van het ‘one-stop-shop’ principe. Je kunt ons daarvoor niet alleen inschakelen voor het implementeren van SAP NetWeaver PI, maar kunnen wij je ook adviseren in de omliggende processen en schetsen de mogelijke verbeterpunten. Wij treden daardoor niet alleen op als implementatie experts, maar ook als meedenkende partner voor al jouw integratievraagstukken.

Bel mij terug

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SAP PI/PO demo aanvragen

Contact

Nick Kuijpers

EAI Consultant SAP CPI/PI/PO

+31 (0)73 206 22 00

SAP PI/PO blogberichten en nieuws

Meer Integratie oplossingen

Met SAP MII (Manufacturing Integration and Intelligence) realiseert u een rechtstreekse verbinding tussen de machines op uw werkvloer en de operationele (ERP-)systemen binnen uw organisatie. Alle data die van belang is voor uw productieproces is realtime inzichtelijk.

 • Integrated Smart Manufacturing

 • SAP Operational Equipment Effectiveness (OEE)

 • Manufacturing Interface Monitor
Meer informatie

SAP HANA Cloud Integration maakt het realtime uitwisselen van gegevens met SAP HANA Cloud Platform gemakkelijk. Integreer processen en data met cloud apps, toepassingen van derden en on-premise oplossingen met dit open, flexibele, on-demand integratiesysteem

 • Toegang tot een brede catalogus van integratie processen
 • Integratie van zowel processen en gegevens via Cloud technologie
 • Krijg toegang tot SAP integratie services
Meer informatie
Ga naar de bovenkant