Sessie ‘Kies jij voor de overstap van SAP ECC naar SAP S/4HANA?’

Verstandige keuze! Op woensdag 1 juni vond de interactieve digitale sessie ‘Overstappen van SAP ECC naar SAP S/4HANA? Zo doet je dat met succes!’ plaats. Deze sessie was bedoeld om managers o.a. op het gebied van financiën, supply chain, operations en IT meer informatie te geven over de overstap en hoe deze zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

Meer informatie over de inhoud van de sessie

Het huidige SAP ECC wordt ondersteund tot 2027. Overstappen is uiteindelijk dus geen keuze, maar een must voor het voortbestaan van jouw organisatie. Om in te kunnen blijven spelen op de behoeftes uit de markt en om voor te blijven lopen op je concurrenten, is het verstandig zo snel mogelijk actie te ondernemen en de overstap te maken. Maar hoe maak je die overstap nu zo succesvol mogelijk. ​Vragen die tijdens de sessie centraal stonden, waren:

  • Hoe pak je het aan?​
  • Hoe zorg je ervoor dat de huidige business door blijft lopen?​
  • Hoe neem je je mensen mee in de verandering?

Deze vragen werden beantwoord vanuit de ervaring en kennis die wij door de jaren heen bij verschillende organisaties in de maakindustrie en groothandel hebben opgedaan. In ruim een uur tijd praatten we je volledig bij wat betreft mogelijkheden, keuzes waar je voor staat en hoe je succesvol de overstap maakt. Zodat jij in het tempo dat past bij jouw organisatie en met direct resultaat de grote stap kunt zetten.

Tijdens de (ruim) één uur durende sessie kwamen er verschillende deskundigen aan het woord. Rogier Leijsen, managing consultant, ging vanuit zijn ervaring in op de 7 belangrijkste factoren voor een succesvolle overstap. Joris Sikking, eveneens managing consultant, nam je mee in de methodiek die we specifiek voor de maakindustrie en groothandel hebben ontwikkeld. Het begeleiden en motiveren van de mensen van de organisatie is essentieel voor een succesvolle overstap. De derde spreker van de sessie, één van onze opdrachtgevers, gaf je meer inzicht in hoe hij ‘zijn’ mensen heeft meegekregen in de verandering en overstap van SAP ECC naar SAP S/4HANA.

Na deze verhalen startte het interactieve deel van de sessie. Alle deelnemers gingen in groepen van maximaal 6 personen (in virtuele kamers) met elkaar in gesprek over dat wat hen bezighield rondom de overstap van SAP ECC naar SAP S/4HANA, om van elkaar te leren, met elkaar te sparren én elkaar te inspireren.

Kies jij voor vooroplopen door het digitaliseren van de supply chain?

Na het interactieve onderdeel werd de sessie afgerond. En gingen de deelnemers ‘naar huis’ met nieuwe inzichten rondom een succesvolle overstap van hun organisatie.

Kies jij er ook voor om met jouw bedrijf succesvol over te stappen van SAP ECC naar SAP S/4HANA? Maar heb je de digitale sessie gemist? Hieronder vind je opnames van de sessie.

klant een stap voor zijn

De 7 factoren voor een succesvolle overstap van SAP ECC naar SAP S/4HANA

In deze opname van de sessie vertelt Rogier Leijsen, managing consultant bij Quinso, over de 7 factoren voor een succesvolle overstap van SAP ECC naar SAP S/4HANA.

De Quinso project aanpak voor het succesvol overstappen van SAP ECC naar SAP S/4HANA

In deze opname van de sessie vertelt Joris Sikking, managing consultant bij Quinso, over de methodiek die we specifiek voor de maakindustrie en groothandel hebben ontwikkeld voor een succesvolle overstap naar SAP S/4HANA.

Joris Sikking

Managing Consultant

Meer informatie

Van SAP ECC naar SAP S/4HANA: waarom wel of geen systeemconversie?

Maak je als organisatie op dit moment gebruik van SAP ECC? Dan staat de vervanger van dit ERP-systeem in de startblokken om jouw organisatie nog succesvoller te maken: SAP S/4HANA.

Expertpaper: 7 x onmisbaar bij de overstap van SAP ECC naar SAP S/4HANA