< Terug naar overzicht

S/4HANA Cloud implementatie bij White Fields – Systemen inrichten

White Fields, producent en deels verpakker van witte en bruine champignons, heeft de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt. Hierdoor voldoet de huidige werkwijze niet meer. Om de geplande groei te ondersteunen hebben zij gekozen voor S/4HANA Cloud, public edition. Bekijk in deze video het hele verhaal.

In slechts drie maanden implementeren we de nieuwe S/4HANA-software binnen de organisatie. Hoe we dit doen? Daarvoor nemen we je graag mee in onze projectaanpak. In oktober zijn we begonnen met het inrichten van de systemen, vanaf november gaan we de gebruikers opleiden, om in december het systeem gereed te hebben voor productie. Vanaf nu geven we iedere maand een korte update over hoe de implementatie per fase verloopt!

Oktober – inrichten S/4HANA systeem 

De eerste fase van het implementeren van S/4HANA Cloud is het inrichten van de systemen. Waar processen nu nog met officeapplicaties worden ondersteund, is het voor de geplande groei van belang dat dit door geïntegreerde software gedigitaliseerd wordt. Uiteraard wil je als bedrijf niet dat de processen hierdoor complexer worden. Tijdens het inrichten van het systeem is het dus van belang om dit te beperken tot die basisprocessen die absoluut gedigitaliseerd moeten worden.

Jan Tielemans, projectleider tijdens de implementatie, vertelt: “In de eerste fase van het project ben ik bezig met inzicht krijgen in de basisprocessen. Welke data heb ik specifiek nodig om het systeem te laten werken? Registratie van geproduceerde producten en het verwerken en leveren van de producten wordt momenteel handmatig uitgevoerd. Dit is erg gevoelig voor fouten. Door deze processen na te spelen in het developmentsysteem wordt inzichtelijk wat minimaal nodig is om deze processen in de nieuwe omgeving beheersbaar te houden.”

Dit betekent ook keuzes maken. Consultants willen vaak meer situaties digitaliseren dan voor de klant absoluut nodig is. Jan heeft een mooie vergelijking: “Het is alsof je als consultant de haas bent van je klant tijdens zijn eerste 5 km-wedstrijd. Jij weet precies hoe hard je kan lopen en welk tempo je aan moet houden om jouw beste tijd neer te zetten. Maar de klant doet dit voor het eerst. Als je op jouw tempo door blijft lopen, verliest de klant jouw uit het zicht. Daarom moet je altijd in je achterhoofd houden dat de mensen die met het nieuwe systeem gaan werken niet de achterliggende kennis en ervaring hebben die jij wel hebt. Door bij White Fields voor nu alleen de basisprocessen te digitaliseren, in dit geval het digitaliseren van het voorraadbeheer en de partijenregistratie, kunnen de werknemers vervolgens mij in de overstap.”

In de maand november gaat de tweede fase van het project in. In deze fase worden de gebruikers getraind in het werken met het nieuwe systeem. Houd onze website en socials in de gaten voor de nieuwe update!

Deel:

Oplossingen uit dit artikel

S/4HANA

Een intelligente en volledig geïntegreerde ERP omgeving welke standaard gebruik maakt van de nieuwste technologieën.

Gerelateerd