Robotic Process Automation

Automatiseer repetitieve taken met RPA en profiteer van kortere doorlooptijden, minder fouten en 24/7 beschikbaarheid

Robotic Process Automation (RPA) is een Industry 4.0-technologie die bedrijven helpt om repetitieve administratieve taken te automatiseren. RPA-software heeft zelf geen denkkracht, maar voert geprogrammeerde opdrachten uit en bootst menselijke handelingen na. Het wordt geconfigureerd om met bestaande applicaties te werken, waardoor het activiteiten die handmatig werden verricht kan vervangen. Het meest geschikt hiervoor zijn opdrachten met hoge volumes en veel herhaling.

Wat betekent dit voor de maakindustrie? Bijvoorbeeld dat voorraadbeheer en het bijbestellen van essentiële onderdelen voor onderhoud en productie automatisch kunnen verlopen. Dit levert veel voordelen op. Denk aan een hogere medewerkerstevredenheid en lagere werkdruk, doordat medewerkers minder repetitief werk doen. Maar ook aan kostenbesparing en een hogere klanttevredenheid, doordat er kortere doorlooptijden zijn en minder fouten worden gemaakt. Robots vergeten namelijk niets, raken niet afgeleid en nemen geen pauzes.

Loop voorop in de maakindustrie met RPA en Quinso

Wil je sparren over het inzetten van RPA binnen jouw organisatie? We zetten onze brede kennis van de maakindustrie graag in om je te adviseren over mogelijke toepassingen. Technologische innovaties inspireren ons om buiten de gebaande paden te denken en we leggen de lat hoog voor efficiënte en duurzame processen. Samen met jou kijken we hoe RPA daar een rol in kan spelen.

Blog

Wat kies jij: voorop of achteraan lopen?

Hoe blijf je als organisatie vooroplopen? Voorlopen op de continu veranderende vraag van je klanten. Voorlopen op je concurrenten, die zich ook blijven ontwikkelen en steeds slimmer worden. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie het verschil blijft maken in de markt? En dat je de flexibiliteit hebt om met alles veranderende ontwikkelingen zoals COVID-19 om te kunnen gaan? Vragen die hoog op de agenda staan binnen de maakindustrie en groothandel. Branches waar wij al ruim 10 jaar mee samen werken. Onze opgedane ervaring en kennis delen we graag met jou. Om jouw organisatie te helpen om die voorloper te blijven of te worden!

Whitepaper: Join the SAP S/4HANA® Movement: Unlock the Value of the Age of Intelligence

Whitepaper

Hoe intelligente ERP veerkracht en herstel kan stimuleren

Intelligente ERP biedt een manier om met de uitdagingen waar organisaties mee worden geconfronteerd om te gaan. Denk aan hybride werken, klanten die steeds meer van je vragen en de noodzaak om innovaties te versnellen.

Joos van den Wittenboer

Principal Consultant

Meer informatie