maakindustrie

Maakindustrie

Bedrijven in deze sector maken fysieke producten. De grootste uitdaging van de maakindustrie is om de producten zo snel mogelijk te produceren en te leveren, en dit zonder kwaliteitsverlies. Ondernemingen in de maakindustrie krijgen daarnaast echter ook met specifieke uitdagingen te maken. Ze werken bijvoorbeeld vaak samen met partners voor de productie van verschillende onderdelen. Ook moeten de machines getest worden voordat ze opgeleverd worden. Quinso kan je hiervoor specifieke oplossingen bieden.

Uitdagingen Maakindustrie

  • Problematiek supply chain
  • Productiecapaciteit
  • Zicht op de werkvloer
  • Kwaliteitsbewaking
  • Producten distribueren
  • Problematiek supply chain

Door problemen in de toeleveringsketens zijn er wereldwijd vertragingen en prijsstijgingen. Daarom is het extra belangrijk om goederen door de hele supply chain te volgen en te monitoren. Niet alleen omdat mogelijke problemen dan gemakkelijk kunnen worden gesignaleerd, opgespoord en opgelost, maar ook omdat je snel kunt aanpassen op veranderende klantbehoeften. 

  • Productiecapaciteit

Bijna alle bedrijven in de maakindustrie stellen zich dezelfde vraag: hoe kunnen we de productiecapaciteit verhogen zonder al te hoge personeels- of materiaalkosten? In de praktijk zien we dat het lastig is om structuur aan te brengen in de informatie die top- en shopfloor met elkaar uitwisselen. ERP, MES en andere systemen spreken vaak niet dezelfde taal en zijn niet altijd erop ingericht om goed samen te werken.

  • Zicht op de werkvloer

Bij het produceren wordt er gebruik gemaakt van bouwrobots of andere machines. Deze moeten in de eerste plaats ingesteld, onderhouden en gecontroleerd worden. De machines moeten daarnaast ook efficiënt ingezet worden. Het heeft geen zin om 100 machines te hebben staan, als er maar 20 tegelijkertijd aan het werk gaan. De planning van productietaken is dus van essentieel belang. Via Shop Floor oplossing zoals een Integrated Smart Manufacturing heb je zicht op wat er gebeurt op de werkvloer.

  • Kwaliteitsbewaking

Kwaliteit is van essentieel belang in elk bedrijf, maar bij bedrijven  die toeleverancier zijn wordt er vaak nog extra aandacht aan besteed. Deze producten beïnvloeden namelijk weer de kwaliteit van andere producten of diensten.

  • Producten distribueren

Wanneer een productiebedrijf het hele productieproces onder controle heeft, en de kwaliteit kan garanderen, is het werk nog niet helemaal klaar. De producten moeten ook zo snel mogelijk geleverd worden. Ze nemen ruimte in het magazijn in, en zijn onderhevig aan slijtage terwijl ze op hun eigenaar wachten. Hun transport moet dus zo snel mogelijk na de productie volgen. Een ERP-systeem met Integrated Business Planning module kan je hierbij helpen.

Shop Floor oplossing

Via Shop Floor oplossing zoals een Integrated Smart Manufacturing heb je zicht op wat er gebeurt op de werkvloer.

Juiste planningsoplossing

De juiste producten op het juiste moment leveren, bestellingen op korte tijd verwerken en behoeften van klanten voorspellen. Op basis van de juiste planningsoplossing kunnen processen in de gehele supply chain worden geoptimaliseerd. 

CoreDux gaat naar een volledig transparant productieproces

Transparantie in het productieproces, van helder plannen tot het voorkomen van storingen en direct bijsturen als nodig. Productieleiders die snel en makkelijk inzicht hebben in het proces. Productiemedewerkers die overzicht hebben in hun werkzaamheden en hun resultaat. Belangrijke redenen voor het verandergerichte CoreDux om te kiezen voor Integrated Smart Manufacturing (ISM).

Wij denken graag mee!

Wil jij de inefficiëntie uit je productieproces halen? En ben je je aan het oriënteren op welke software het meest geschikt is? Met onze jarenlange ervaring in de maakindustrie en met onze specifieke oplossingen denken we graag met je mee!

Niek Geene

Business Consultant