Labeling Solutions

Loftware is een wereldwijde marktleider op het gebied van labeling software en labeling management systemen. Met deze software en systemen helpt Loftware organisaties van verschillende groottes om de kwaliteit, snelheid en efficiëntie van hun labeling te verhogen, terwijl de kosten omlaag gaan. De software is gebruiksvriendelijk, allesomvattend en gericht op de behoefte van de gebruiker. Ook biedt Loftware oplossingen op maat die naadloos aansluiten bij vrijwel elk bestaand systeem.

Een efficiënter labeling proces

De oplossingen van Loftware

Loftware heeft diverse oplossingen, zowel in de cloud, Loftware Cloud, als on-premise, Nicelabel. Quinso kan alle implementatiestrategieën van Loftware uitvoeren, waardoor er altijd een oplossing is die bij de klant past. Zowel Loftware Cloud en Nicelabel software kan als een subscription (abonnementsvorm) worden aangeschaft. Dit betekent doorgaans dat je lagere instapkosten en meer flexibiliteit dan via het traditionele licentiemodel.

De software en systemen van Loftware zorgen ervoor dat het aanpassen van labels niet meer alleen bij de IT-afdeling terechtkomt. De gebruikers kunnen zelf eenvoudig en snel via drag & drop labels maken. Aanpassingen en goedkeuring van de klant zijn snel geregeld door automatische workflows. Hierdoor kan er snel gereageerd worden op specifieke klantvragen. Daarnaast zijn de oplossingen van Loftware gecertificeerd als een ondersteunende oplossing en met een standaard integratie voor ECC, S/4HANA, MII, EWM en EH&S.

Het gemak van een automatisch labelingproces bij Bostik

In 2022 implementeerde Bostik het Quinso Manufacturing Execution System (QMES). Om het productieproces nog sneller, flexibeler en nauwkeuriger te maken zijn ze overgegaan tot de integratie van NiceLabel gekoppeld aan SAP MII. Karin Lokers van Bostik vertelt welke voordelen deze integratie oplevert:

Karin: “Ik vind NiceLabel fantastisch! Het is nu zoveel makkelijker om een design voor een label te ontwerpen dan dat dat was in SAP. Dankzij de koppeling met SAP MII staat alle juiste informatie met één druk op de knop op het label. Hiermee krijgen onze producten de juiste triggers, op het juiste moment in het productieproces. Na bijvoorbeeld het testen van het product wordt er op basis van de resultaten uit MII bepaald welk label het monster krijgt. Een ander voordeel is dat de designers van de labels makkelijk aanpassingen kunnen doorvoeren dankzij het Nicelabel Control Center.

Daarnaast willen we gebruik gaan maken van de webapplicatie, zodat we met een standaard design en een aantal invulvelden ook handmatig labels kunnen printen. Een laatste stap zal de integratie van Nicelabel in de verpakkingsstraat zijn, waarbij de pallet labels, die nu nog uit SAP komen worden vervangen door MII-Nicelabel.”

Maakt label design & printing onderdeel uit van je bedrijfsproces en wil jij net als Bostik een optimalisatieslag, vereenvoudiging en kostenverlaging creëren? Vul dan onze labeling optimalisatie check in en ontvang onze eerste aanbevelingen voor een efficiënter labeling proces!

Loftware Cloud

Loftware Cloud is een zeer gebruiksvriendelijke, en toch uitgebreide Cloud labeloplossing op de markt. Met bovendien de mogelijkheid tot hybride deployment. Met andere woorden: het printen van je labels kan ook zonder internetconnectie.

De SOC 2 Type II gecertificeerde Cloud systemen van Loftware zijn ontworpen om de gegevens van klanten te beschermen en effectief te functioneren.

Loftware Cloud helpt organisaties bij het beheren van labels – van labelontwerp tot print en elke stap daartussenin. Het standaardiseert het volledige labeling process op één platform. Het resultaat is dat je organisatie sneller kan inspelen op de veranderende markt en klantbehoeftes. Hierdoor kun je sneller schakelen en producten sneller op de markt brengen, wat weer bijdraagt aan de versterking van je concurrentiepositie.

Loftware Cloud omvat:

  1. Een modern HTML online Document Management System, waar alle label documenten bewaard worden en geconfigureerd met een centrale database. Dit kun je zien als de SharePoint voor labeling.
  2. Een gebruiksvriendelijke Label Designer, waarmee je eenvoudig labels creëert. Ook zonder kennis van IT en coderen.
  3. Een Web Printing System, waarmee gebruikers alle afdruktoepassingen centraal kunnen beheren en deze eenvoudig implementeren op meerdere locaties of bij externe leveranciers.
  4. Een Integration System dat het afdrukken van etiketten integreert met SAP om zo de nauwkeurigheid, printefficiëntie en consistentie van je labeling te waarborgen.

Label Management System

Een on-premise oplossing van Loftware is het Label Management System. Dit systeem sluit naadloos aan op SAP via een SAP add-on installatie (ABAP Package). Hiermee wordt het hele labeling process gestandaardiseerd op één platform. Dit systeem kan worden geschaald van vijf gebruikers tot duizenden gebruikers. Ook kan het uitgebreid worden naar afgelegen locaties, leveranciers en fabrikanten. Daarnaast is de implementatie van dit systeem razendsnel, binnen één dag is het al werkend.

Quinso en NiceLabel

De productie moet vaak sneller, flexibeler en nauwkeuriger om in te kunnen spelen op de steeds veranderende klantbehoefte. Een efficiënt labeling process helpt hierbij. Daarom is Quinso officieel partner van Loftware. We leveren software, consultancy en support, en zorgen voor de integratie tussen SAP en de Loftware-oplossingen. Onze experts kunnen je helpen om de software slim te integreren met je bedrijfssystemen en met het opschalen van labelprinten naarmate de behoefte. Door ons partnership helpen wij bedrijven met de digitale transformatie van hun labeling process.

Wij hebben een officieel certificaat ontvangen van Loftware NiceLabel. In dit certificaat wordt Quinso benoemd als gewaardeerd lid van het Loftware Partner Program.

Labeling optimalisatie check

Maakt label design & printing onderdeel uit van je bedrijfsproces en is daar gevoelsmatig ruimte voor een optimalisatieslag, vereenvoudiging en kostenverlaging?
Vul dan onze labeling optimalisatie check in en ontvang onze eerste aanbevelingen voor een efficiënter labeling proces!

Webinar

How Cloud-based Labeling can benefit your business

Veel bedrijven doen mee aan de versnelde beweging om al hun bedrijfsapplicaties – inclusief labeling – naar de cloud te brengen. Als je zich nog steeds afvraagt ​​hoe je bedrijf kan profiteren van cloudgebaseerd labelen, dan is deze sessie iets voor jou!

Bekijk de sessie nu om te leren hoe je door het centraliseren van je etikettering op een cloudgebaseerd systeem het volgende kunt doen:

  • Maak, wijzig en implementeer snel uw labels
  • Verlaag de initiële kosten
  • Krijg eenvoudig toegang tot labels in al uw netwerken
  • Werk efficiënt met ongeëvenaarde schaalbaarheid en flexibiliteit

Verander labels sneller in SAP terwijl het de belasting op IT vermindert

In deze whitepaper van NiceLabel, wereldwijde marktleider op het gebied van labeling software, ontdek je wat de voordelen zijn van een modern label management systeem.

7 Business-Boosting Benefits of Cloud Labeling

De cloud is de eenvoudigste manier geworden voor ieder bedrijf om labels te ontwerpen, beheren en printen voor al hun bedrijfs- en supply chain activiteiten. Dit rapport belicht zeven belangrijke “voordelen” die je bereikt wanneer je labelling naar de de cloud verplaatst.

De Klok Dranken digitaliseert haar warehouse met Quinso

Harry Smits, Manager Horeca Operations bij De Klok Dranken, en Gerard Mul, IT Business Partner bij De Kloks moederconcern Grolsch, vertellen hoe zij samen met Quinso de stap zetten van papieren naar digitale processen.

Avebe en Quinso bouwen samen aan een foutloos en snel leverproces

Bas Wijnbergen: “Mede dankzij Quinso zijn we er nu in geslaagd ons bestaande logistieke proces inzichtelijker te maken. Onze producten vinden daardoor sneller hun weg naar de klant en retourzendingen zijn niet meer nodig.”

Lonneke van Bockel

Business Relationship Manager

Meer informatie