Een efficiënter labeling process met NiceLabel

NiceLabel is een wereldwijde marktleider op het gebied van labeling software en labeling management systemen. Met deze software en systemen helpt NiceLabel organisaties van verschillende groottes om de kwaliteit, snelheid en efficiëntie van hun labeling te verhogen, terwijl de kosten omlaag gaan. De software is gebruiksvriendelijk, allesomvattend en gericht op de behoefte van de gebruiker. Ook biedt NiceLabel oplossingen op maat die naadloos aansluiten bij vrijwel elk bestaand systeem.

MCB: extra service aan klanten door Nicelabel

“Wij zochten naar een oplossing om documenten met bijlages te kunnen printen of mailen. Bijvoorbeeld magazijnbonnen met een verpakkingsinstructie, productieformulieren met een productietekening of certificaten van geleverd materiaal. Door NiceLabel te integreren in SAP hebben wij nu die mogelijkheid.

Een bijkomend voordeel van NiceLabel is dat wij onze klanten een extra service kunnen bieden. Klanten ontvangen indien gewenst een specifiek klantlabel bij het materiaal dat wij leveren. Op dit label staat relevante informatie voor de klant, zoals een barcode of QR-code, waarmee het materiaal direct in hun voorraadsystem wordt geboekt. Hierdoor zijn onze klanten tevreden en daar doen we het natuurlijk voor!”

De oplossingen van NiceLabel

NiceLabel heeft diverse oplossingen met verschillende implementaties, zowel in de cloud als on-premise (in eigen beheer). Quinso kan alle implementatiestrategieën van NiceLabel uitvoeren, waardoor er altijd een oplossing is die bij de klant past.

De software en systemen van NiceLabel zorgen ervoor dat het aanpassen van labels niet meer alleen bij de IT-afdeling terechtkomt. De gebruikers kunnen zelf eenvoudig en snel via drag & drop labels maken. Aanpassingen en goedkeuring van de klant zijn snel geregeld door automatische workflows. Hierdoor kan er snel gereageerd worden op specifieke klantvragen. Daarnaast zijn de oplossingen van NiceLabel gecertificeerd als een ondersteunende oplossing en met een standaard integratie voor ECC, S/4HANA, MII, EWM en EH&S.

Label Cloud

NiceLabel’s Label Cloud is de eenvoudigste, maar toch meest uitgebreide cloud labeloplossing op de markt. Het helpt organisaties bij het beheren van labels – van labelontwerp tot print en elke stap daartussenin. Label Cloud standaardiseert het volledige labeling process op één platform. Het resultaat is dat je organisatie sneller kan inspelen op de veranderende markt en klantbehoeftes. Hierdoor kun je sneller schakelen en producten sneller op de markt brengen, wat weer bijdraagt aan de versterking van je concurrentiepositie.

De Label Cloud omvat:

 1. Een modern HTML online Document Management System, waar alle label documenten bewaard worden en geconfigureerd met een centrale database. Dit kun je zien als de SharePoint voor labeling.
 2. Een gebruiksvriendelijke Label Designer, waarmee je eenvoudig labels creëert. Ook zonder kennis van IT en coderen.
 3. Een Web Printing System, waarmee gebruikers alle afdruktoepassingen centraal kunnen beheren en deze eenvoudig implementeren op meerdere locaties of bij externe leveranciers.
 4. Een Integration System dat het afdrukken van etiketten integreert met SAP om zo de nauwkeurigheid, printefficiëntie en consistentie van je labeling te waarborgen.

Label Management System

Een on-premise oplossing van NiceLabel is het Label Management System. Dit systeem sluit naadloos aan op SAP via een SAP add-on installatie (ABAP Package). Hiermee wordt het hele labeling process gestandaardiseerd op één platform. Dit systeem kan worden geschaald van vijf gebruikers tot duizenden gebruikers. Ook kan het uitgebreid worden naar afgelegen locaties, leveranciers en fabrikanten. Daarnaast is de implementatie van dit systeem razendsnel, binnen één dag is het al werkend.

Quinso en NiceLabel

De productie moet vaak sneller, flexibeler en nauwkeuriger om in te kunnen spelen op de steeds veranderende klantbehoefte. Een efficiënt labeling process helpt hierbij. Daarom is Quinso officieel partner van NiceLabel. We leveren software, consultancy en support, en zorgen voor de integratie tussen SAP en NiceLabel. Onze experts kunnen je helpen om de NiceLabel software slim te integreren met je bedrijfssystemen en met het opschalen van labelprinten naarmate de behoefte. Door ons partnership helpen wij bedrijven met de digitale transformatie van hun labeling process.

Wil je meer weten over labeling in de cloud? Of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We helpen je graag. Neem contact op met Niek Geene, niek.geene@quinso.com.

Loftware Partner Program

In April 2022 hebben wij een officieel certificaat ontvangen van Loftware NiceLabel. In dit certificaat wordt Quinso benoemd als gewaardeerd lid van het Loftware Partner Program.

SAP S/4HANA is de nieuwste generatie ERP business suite van SAP. Het is een intelligente en volledig geïntegreerde ERP omgeving welke standaard gebruik maakt van de nieuwste technologieën zoals kunstmatige intelligentie en ‘Internet of Things’.

 • Cloud of On-Premise

 • Migratie van ECC naar S/4HANA

 • 500+ bewezen Best Practices

Meer over SAP S/4HANA

Met SAP MII (Manufacturing Integration and Intelligence) realiseer je een rechtstreekse verbinding tussen de machines op jouw werkvloer en de operationele (ERP) systemen binnen je organisatie. Alle data die van belang is voor jouw productieproces is real-time inzichtelijk.

 • Integrated Smart Manufacturing

 • SAP Manufacturing Performance Management (MPM – OEE)

 • Manufacturing Interface Monitor

Meer over SAP MII

Met SAP Extended Warehouse Management beheer je jouw magazijnactiviteiten. Het systeem integreert complexe ketenlogistiek met jouw magazijn- en distributieprocessen – en levert hierbij het ultieme in zichtbaarheid en controle.

 • Maximale zichtbaarheid en controle
 • Ondersteunt vrijwel alle magazijnprocessen
 • Optimaliseert inzet van mensen en machines
Meer over SAP EWM