Manufacturing Integration & Intelligence

Productiebedrijven hebben te maken met complexe omstandigheden, schommelingen in vraag en aanbod en snel veranderende eisen. Als de vraag in een bepaalde markt afneemt, moet je daar op reageren. Voor organisaties is dit een grote uitdaging die complete controle over de productie vereist. SAP Manufacturing Integration & Intelligence (MII) is hiervoor de oplossing!

Wat is SAP MII?

SAP Manufacturing Integration & Intelligence (MII) is een rechtstreekse verbinding tussen de machines op jouw werkvloer en de operationele (ERP-)systemen binnen jouw organisatie. Alle data die van belang is voor je productieproces is realtime inzichtelijk. Ook de informatie over orders, materialen, de status van jouw apparatuur, kosten en productkwaliteit zijn beschikbaar. SAP MII maakt gebruik van IoT, computer-geïntegreerde productie en machine-to-machine (M2M) functies.

Hoe werkt SAP MII?

Zoals de naam al aangeeft, bestaat SAP MII uit twee hoofdcomponenten:

  1. De integratie component gebruikt webstandaarden om SAP ERP en gerelateerde bedrijfsapplicaties te koppelen aan fabrieksapplicaties. Het maakt gebruik van webservertechnologie om gegevens uit meerdere bronnen te extraheren en samen te voegen. Het kan ook toegankelijk worden gemaakt vanaf verschillende apparaten. In combinatie met  SAP Cloud Platform Integration en uitgevoerd op de HANA in-memory database, kan SAP MII helpen om wereldwijd inzicht in productieactiviteiten mogelijk te maken. 
  2. De intelligentie kant is bedoeld om realtime analyses van productieactiviteiten te bieden, met behulp van visualisatietools en dashboards om key performance indicators (KPI’s) en waarschuwingen te tonen. Operationeel managers, bedrijfsleiders, fabrieksmedewerkers en leveranciers kunnen deze functies gebruiken om productiebeslissingen op korte termijn te nemen.

Voordelen

SAP MII realiseert de verticale integratie tussen topfloor en shopfloor. Met SAP MII haal je jouw productiedoelstellingen én realiseer je kostenbesparing, kwaliteitsverbetering en een betere bezettingsgraad van je machinepark. Daarnaast kun je de bedrijfsprocessen en stamdata integreren in jouw productieprocessen zodat je jouw bedrijfsvoering kunt doen op basis van één versie van de waarheid. Op deze manier heb je direct inzicht over de totale fabrieksvloer en hogere bezettingsgraad van activa door middel van continue optimalisatie.

  • Productie monitoren en Key Performance Indicators (KPI’s) meten en beheersen.
  • Realtime-uitwisseling van gegevens tussen werkvloer en ERP-omgeving.
  • Realiseren van samenwerking tussen delen buiten- en binnen de ERP-omgeving.
  • Productiepersoneel voorzien van realtime beslissingsondersteuning zodat zij kunnen reageren op uitzonderingen en de doelstellingen kunnen realiseren.

White Fields kiest voor S/4HANA Cloud

S/4HANA Cloud maakt geplande groei bij White Fields mogelijk White Fields, producent en deels verpakker van champignons, kiest voor het stroomlijnen van hun logistieke en administratieve processen voor S/4HANA Cloud, public edition.

Bostik digitaliseert haar productieproces met Quinso 

Bostik Europe wilde haar productieproces verder optimaliseren. Men wilde met één systeem alle productieprocessen ondersteunen. Om dit te realiseren zorgde Quinso voor een volledig geautomatiseerd productieproces door de implementatie van QMES.

Een digitale brug tussen de Top Floor en Shop Floor bij Den Braven

Den Braven is een multinational met ongeveer 1.200 medewerkers, verdeeld over 8 productielocaties en 25 verkoop- en distributiekantoren. Daarnaast beschikt Den Braven over een wereldwijd netwerk van distributiepunten. Vanaf de oprichting in 1974 is Den Braven gespecialiseerd in de ISO-gecertificeerde…

Jurgen de Jong

Business Consultant

Onze brede kennis

Ook een bredere blik is nodig? Neem dan gerust contact op met Jurgen de Jong. Hij kent de laatste technologische ontwikkelingen van shopfloor automatisering met SAP MII en Integrated Smart Manufacturing.

Meer zoals dit