Transportation Management

Heb je de procedures rondom transport en distributie van goederen al geautomatiseerd? Zodat orderverwerking en ritten- en routeplanning, maar ook levering en facturatie snel en foutloos verloopt? Klanten verwachten steeds meer, niet alleen op het gebied van tijdige leveringen, maar ook als het gaat om leveringen, met realtime updates tijdens het verzendproces.

Met SAP Transport Management (TM) blijf je de baas over de logistieke processen. Om niet alleen zelf te profiteren van de voordelen, maar ook om aan de wensen van je klant te voldoen. Beheren van de processen rondom inkoop, verkoopdistributie, en bevoorrading. Optimaal inzetten van bedrijfsmiddelen, het verhogen van klanttevredenheid, en verlagen van operationele en transportmanagement kosten.

De functionaliteiten

De functionaliteit van SAP Transport Management:

  • Transportplanning op basis van leveringen
  • Transportkosten afhandeling
  • Facturatie (inclusief Self-billing)
  • Doorbelasting van de kosten
  • Communicatie met (externe) systemen
  • Transportdocumentatie
  • TMS-dashboards, rapporten en analyses

De volledige TM-functionaliteit binnen het S/4HANA systeem is ook wel bekend als Advanced Shipping. SAP heeft de volledige code van TM geïntegreerd in de S/4HANA Digital Core, waardoor TM geheel te gebruiken is binnen een S/4HANA implementatie. Een modern transportbeheersysteem met nieuwe technologieën, die bedrijven die goederen verzenden, helpen om in het digitale tijdperk succesvol te zijn!

Voordelen

SAP-oplossingen helpen bij het beter beheren van de transportprocessen om zo optimaal te voldoen aan de vereisten van de klant door:

  • Betere transportcontrole met meer flexibiliteit en naleving van geldende wet- en regelgeving
  • Gestroomlijnde processen, verlaging van kosten en maximaal gebruik van bedrijfsmiddelen

Het uitgangspunt naar een optimaal eindresultaat

Wij hebben jarenlange ervaring in de logistiek, van concept tot realisatie. Daarnaast hebben we ook uitstekende ervaring met RDS (SAP Rapid Deployment Solutions); in korte tijd zetten we een werkende oplossing neer die de belangrijkste requirements afdekt. Dit is het uitgangspunt voor verder finetunen naar een optimaal eindresultaat.

De Klok Dranken digitaliseert haar warehouse met Quinso

Harry Smits, Manager Horeca Operations bij De Klok Dranken, en Gerard Mul, IT Business Partner bij De Kloks moederconcern Grolsch, vertellen hoe zij samen met Quinso de stap zetten van papieren naar digitale processen.

Avebe en Quinso bouwen samen aan een foutloos en snel leverproces

Bas Wijnbergen: “Mede dankzij Quinso zijn we er nu in geslaagd ons bestaande logistieke proces inzichtelijker te maken. Onze producten vinden daardoor sneller hun weg naar de klant en retourzendingen zijn niet meer nodig.”

Dick Verburg

Founder & Managing Partner

Meer informatie

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden van SAP TM binnen S/4HANA, dan kan je contact opnemen met Dick Verburg.

Meer zoals dit