Project Description

Draka is internationaal actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van allerhande kabeloplossingen voor een grote verscheidenheid aan klanten. In de Benelux worden Draka’s kabels toegepast in laagspanningsinstallaties, industriële toepassingen, datanetwerken en telecominfrastructuur zoals Fiber-to-the-Home. Draka is leverancier van innovatieve laagspanningskabels en een betrouwbare partner voor adviseurs en installateurs in de elektrotechnische branche.

 

Het merk Draka is in 1910 opgericht als de N.V. Hollandsche Draad- en Kabelfabriek. Drie jaar later startte de Nederlandse Kabel Fabriek (NKF) in Delft. NKF werd later overgenomen door Pirelli Cavi – voorganger van Prysmian. Sinds 2011 zijn Draka en Prysmian samengekomen in het grootste kabel producerende bedrijf ter wereld: Prysmian Group.

 

Prysmian Group – genoteerd aan de Milan Stock Exchange en Blue Chip index – is marktleider op het gebied van hightech-kabels en systemen voor energie en telecommunicatie.

Kerncijfers

  • Omzet: €7 miljard (2013)
  • Aantal medewerkers: 19.000
  • Wereldwijd: 91 fabrieken & 17 R&D-centra in 50 landen
  • In Nederland heeft Prysmian Group 6 vestigingen in Amsterdam, Emmen, Nieuw-Bergen, Delfzijl, Eindhoven en haar Benelux hoofdkantoor in Delft.
Draka website